ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μας κλέβουν τη ζωή...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στο όνομα της κρίσης βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του μεγάλου κεφαλαίου.
Ένα και πλέον χρόνο τώρα, με βάση το μνημόνιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η Τρόικα, περικόπτονται ένα – ένα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους.
Το εισόδημα, οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά έχουν μπει στην κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη.
Το έλλειμμα όμως και το χρέος, παρά την υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας αυξάνεται ραγδαία.
Οι «έχοντες και κατέχοντες» παραμένουν στο απυρόβλητο και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα  χρειαστούν νέα μέτρα, νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών αύξησης φόρων ιδιωτικοποιήσεων απολύσεων περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προωθείται.
Το μνημόνιο επίσημα επεκτείνεται μέχρι το 2015 με αόριστο χρόνο διαρκείας.
Η ζούγκλα στην αγορά εργασίας διευρύνεται και γίνεται περισσότερο ανεξέλεγκτη. Οι εργοδότες αξιοποιούν το νέο αντεργατικό πλαίσιο που τους χάρισε η Κυβέρνηση για να μειώσουν τους μισθούς, να αυξήσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.
Μειώνονται και πάλι τα εισοδήματα στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις, μειώνονται και πάλι οι συντάξεις μέσα από την αύξηση του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω των εξήντα ετών, μειώνονται εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις.
Αυξάνεται η φορολογία μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου και τη δραματική αύξηση των έμμεσων φόρων.
Στο όνομα της κρίσης εκποιούνται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ο δημόσιος τομέας και  η δημόσια περιουσία.
Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, ξεπουλιούνται οι ΔΕΚΟ ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες ανεξάρτητα από το ρόλο και τη σημασία τους, για την ίδια τη χώρα και την ύπαρξή της σήμερα αλλά και μετά την κρίση.
Το νερό, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, οι Συγκοινωνίες, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, όλα βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των δανειστών και να κερδοσκοπήσουν οι ιδιώτες και οι Τραπεζίτες.
Τρόικα και Κυβέρνηση καταφεύγουν στην τρομοκρατία, τον εκβιασμό, για να καθυποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες μας. Μας ζητούν συναίνεση και υπευθυνότητα στη πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που διαλύει την κοινωνική συνοχή και γυρίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη στον Μεσαίωνα. Η Ε.Ε. και οι δανειστές χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πειραματόζωο για να επεκτείνουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Απορρίπτουμε αυτή την πολιτική.
Διεκδικούμε μια άλλη οικονομική πολιτική με αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, με αναδιάρθρωση του χρέους προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα διευρύνει τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Ο αγώνας των εργαζομένων, ο αγώνας της κοινωνίας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, για μια άλλη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, αποτελεί τη μόνη προοπτική για τη χώρα.
Αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για τους νέους, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.
Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική βαρβαρότητα.
Η πατρίδα θα σωθεί όταν μπορούν να ζήσουν οι εργαζόμενοι,  οι νέοι, οι συνταξιούχοι, η κοινωνία.
Όλοι στο συλλαλητήριο των συνδικάτων
Το Σάββατο στις 4 Ιουνίου στις 11.00 στην Ομόνοια

Στους 100.000 οι «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» ...

Σε παραπάνω από 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί οι «Αγανακτισμένοι». Μόνο για το Σύνταγμα ο αριθμός υπολογίζεται στους 100.000 ανθρώπους. Παρόμοιες συγκεντρώσεις συνεχίζονται σε...

ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ οι Ισπανοί εμφανίζονται ευχαριστημένοι για την ανταπόκριση των «Αγανακτισμένων» στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη μετά το κάλεσμα τους.

Πηγή: skai.gr

MIA EIKONA ...

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Χιλιάδες «Αποφασισμένοι» στο Σύνταγμα...


Από το http://www.tsantiri.gr/
Το αδιαχώρητο γίνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος από τους «Αγανακτισμένους» – Αποφασισμένους και θυμωμένους πολίτες. Σήμερα ο κόσμος είναι περισσότερος από τις τρεις προηγούμενες μέρες και ο συντονισμός είναι σαφώς καλύτερος από την πρώτη μέρα. Οι πολίτες πλέον έχουν παλμό και...
 φωνάζουν συνεχώς συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. Χτυπάνε ρυθμικά τα άδεια οικιακά σκεύη που έχουν φέρει και τραγουδούν όλοι μαζί αγκαλιασμένοι!
Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι πολλοί από τους «Αποφασισμένους» γνωρίζονται μεταξύ τους. Όπως μας εξήγησαν, πέντε μέρες τώρα είναι συνέχεια μαζί, αφού πολλοί από αυτούς  από την Τετάρτη είτε πηγαίνουν στην πλατεία νωρίς το απόγευμα είτε κατασκηνώνουν και διανυκτερεύουν εκεί. Έχουν καταλάβει πλέον, ότι οι ανησυχίες και οι φόβοι τους είναι κοινοί και ότι μάχονται για τα ίδια ιδανικά.
Πολλά μικρά παιδιά είναι στην πλατεία. Ολόκληρες οικογένειες φωνάζουν συνθήματα ενώ τα βλέμματα κλέβουν οι ανήλικοι «Αγανακτισμένοι» οι οποίοι  κρατούν πανό και σημαίες. Δίνουν ελπίδα μόνο με την ύπαρξη τους σε όλους μας! Ας σημειωθεί τέλος ότι η συγκέντρωση παραμένει ειρηνική και χωρίς κομματικούς χρωματισμούς.
Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε στην πλατεία…
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΑ ΠΕΡΑΤΗ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

29 ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ALL CITIES OF EUROPE- CENTRAL SQUARE


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ...  ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ???

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

Kostas Favatas

KAΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6.ΟΟ΄Μ.Μ

Στα χέρια των αρχών οι δολοφόνοι του 44χρονου Καντάρη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας για μία κάμερα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τον περίμενε η ετοιμόγεννη γυναίκα του να την πάει στο μαιευτήριο.


Δράστες είναι δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός εκ των οποίων οι δύο πρώτοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ασφάλεια ενώ αναζητείται ο τρίτος.

Οι δύο νεαροί προσήχθησαν από εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Μενάνδρου και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου ανακρίθηκαν και ομολόγησαν την πράξη τους, χωρίς ακόμη να είναι σαφές ποιος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega οι δύο δράστες είπαν στους αστυνομικούς ότι πούλησαν την κάμερα με την οποία ο 44χρονος θα κατέγραφε τον ερχομό της κόρης του στον κόσμο για 120 ευρώ στο Μοναστηράκι την ίδια ημέρα της δολοφονίας.

Για να φτάσουν στους δράστες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από αλλοδαπούς της περιοχής, στους οποίους έδειχναν τις φωτογραφίες που είχαν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha οι προσαγωγές από την Αστυνομία ήταν καθημερινές - μόνο την Πέμπτη προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ περίπου 40 άτομα.

Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

Η δολοφονία του 44χρονου άφησε ορφανά τέσσερα παιδιά συνολικά καθώς ο 44χρονος είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, ενώ η γυναίκα του που τον βρήκε νεκρό στο πεζοδρόμιο - γιατρός στο επάγγελμα- έφερε στον κόσμο σε κατάσταση σοκ, το δεύτερο παιδί τους.

Το περιστατικό προκάλεσε πρωτοφανή κρούσματα "πογκρόμ" κατά αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, με άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να επιτίθενται αναίτια και ανηλεώς σε μετανάστες ή άτομα με σκούρο δέρμα. Δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία δαρμένοι και τραυματισμένοι ακόμη και από μαχαίρια.

Την επόμενη της δολοφονίας Καντάρη, ένας νεαρός αλλοδαπός δολοφονήθηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να είναι σαφές αν τα δύο εγκλήματα συνδέονται.

MIA EIKONA ...

Κόβονται 3.000 έως 10.000 ευρώ από τα εφάπαξ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2012

Σε αυτές τις δραστικές περικοπές οδηγούν τα κυβερνητικά σχέδια για επανυπολογισμό του εφάπαξ με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου. Και αυτό, καθώς σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν εφάπαξ με βάση το μέσο όρο των αποδοχών κατά την τελευταία 5ετία, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες (ΤΑΠΙΤ) με βάση τον τελευταίο μισθό.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να μειωθεί τουλάχιστον κατά 10% το ποσό στα καταβαλλόμενα εφάπαξ (στα 50.000 ευρώ κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων - ΤΠΔΥ, ενώ ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ σε ορισμένα Ταμεία των ΔΕΚΟ - τραπεζών). Και αυτό, καθώς τα εν λόγω Ταμεία Πρόνοιας βρίσκονται στο «κόκκινο» (είναι ελλειμματικά), κάτι που δεν εγγυάται τις μελλοντικές παροχές.
38.000 συνταξιούχοι περιμένουν 2,5 χρόνια
Ενδεικτικά, το Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει τρέχον έλλειμμα 1,8 δισ. ευρώ, καθώς 38.000 συνταξιούχοι αναμένουν την παροχή για περισσότερο από 2,5 έτη.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την πιθανότητα αύξησης και των εισφορών των εν ενεργεία, στο πλαίσιο των συναντήσεων με την ΑΔΕΔΥ με τους αρμόδιους υπουργούς για το ενιαίο μισθολόγιο. Ωστόσο, δεν προβλέπεται συμφωνία, καθώς οι σημερινοί υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν για μια παροχή που, ενδεχομένως, δεν θα λάβουν ποτέ.
Ειδικά για το Πρόνοιας, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έχουν έρθει σε συμφωνία για τη χορήγηση κρατικού δανείου έως 250 εκατ. ευρώ, ώστε να καταβληθούν τα εφάπαξ. Επίσης, το Ταμείο θα λάβει εσωτερικό δάνειο ύψους 300 εκατ. από το λογαριασμό εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων - ΤΑΔΚΥ.
Παράλληλα, σχεδιάζεται η αύξηση των εισφορών (4% σήμερα) και η ένταξη των 60.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου του Δημοσίου στο ΤΠΔΥ, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα και να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ.
Αν και το έλλειμμα του Πρόνοιας πρέπει να διευθετηθεί για κοινωνικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους (εγγράφεται πλέον στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας σαν έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης), ωστόσο το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται διατεθειμένο να καταβάλει μέρος του κόστους (κρατικός δανεισμός) προκειμένου να αρχίσουν να κινούνται τα εφάπαξ και, έτσι, να... παρασυρθούν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στην έξοδο για την πρόωρη συνταξιοδότηση (με δέλεαρ το εφάπαξ).
Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας (εθελούσιες έξοδοι αντί για... απολύσεις) και θα περιοριστεί το κόστος μισθοδοσίας. Για την καθιέρωση του νέου τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ, που οδηγεί στις προαναφερθείσες μειώσεις, θα προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες στο πρότυπο των επικουρικών (οι οποίες θα είναι έτοιμες μέσα στο καλοκαίρι).
Κατ' αυτόν τον τρόπο, με τις περικοπές και στα εφάπαξ, θα... τριτώσει το κακό. Μετά τις κύριες συντάξεις (κόπηκαν πέρυσι με το Μνημόνιο οι 13η και 14η συντάξεις, «πάγωσαν» οι αποδοχές), σειρά τώρα έχουν οι επικουρικές, οι οποίες θα «κουρευτούν» για ποσά άνω των 300 ευρώ και, στη συνέχεια, σειρά έχουν τα εφάπαξ.
enet

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 /5/2011
ΑΠΟ 11.30 – ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΙΣ 12.00


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε  αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων  και των κατακτήσεών μας.
Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται  οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται  Δημόσιες Υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο,  προωθούνται νέες περικοπές σε βάρος των εισοδημάτων μας.
Σήμερα και πάλι στο όνομα της κρίσης και με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ψηφίζουν στη Βουλή την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο στις 40 προσθέτοντας 2,5 αλλά ακόμα και 10  ώρες εργασίας την εβδομάδα για κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων
Είναι φανερό ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους που σήμερα δεν περιλαμβάνονται όπως πχ εκπαίδευση κλπ..
Η αύξηση των ωρών εργασίας, πέρα από την κατάργηση ενός δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με αγώνες, έχει αρνητικές  επιπτώσεις στον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό,  στον ελεύθερο χρόνο και στην ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Η αύξηση των ωρών εργασίας  οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων  από 6 έως 20%.
Συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και  της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Παράλληλα επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.α.) και δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.
Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται και αγγίζει  το 20%, την ώρα που οι ίδιες οι μελέτες της Κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι το «μισθολογικό κόστος» και ο όγκος απασχόλησης στο Δημόσιο είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση  στάσης εργασίας για την Αττική, από τις 11.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, την Τετάρτη 18-5-2011 ημέρα που το νομοσχέδιο θα συζητείται στη Βουλή και στο οποίο πέρα από το ωράριο προστίθενται νέες απαράδεκτες τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις κλπ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο της Αττικής  να συμμετέχουν στη στάση και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα  στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.
   
Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

MIA EIKONA ...

 

Γλίτωσε από τις επιθυμίες του Στρος Καν!

 
Σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος Καν υποστηρίζει πως δέχθηκε το 2002 η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν και εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Νταβίντ Κουμπί.
Η 31χρονη Τριστάν Μπανόν είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος Καν. Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του ΔΝΤ είχε πάντως καλυφθεί με ένα «μπιπ» κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.
Την εποχή εκείνη «η Τριστάν είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση». Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

Πηγή:greekradar

το μνημόνιο 3 !!!!

μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 250.000.

Απώτερος στόχος είναι η σταδιακή, μέχρι το 2013, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 250.000. Στον αριθμό αυτό υπολογίζει το υπουργείο την αποχώρηση 95.000 υπαλλήλων μόνο τα έτη 2010 - 2011, τη μείωση κατά 25.000 των αιρετών της Aυτοδιοίκησης που αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απομάκρυνση 50.000 απασχολουμένων με συμβάσεις στα προγράμματα μαθητείας stage και τη δραστική μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
Σύμφωνα με τη μελέτη για το Ενιαίο Μισθολόγιο, ο αριθμός του τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο έπειτα από δύο χρόνια θα έχει μειωθεί κατά 128.486 εργαζομένους.
Ειδικότερα, το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 53.000 υπάλληλοι, γεγονός που επιτρέπει με βάση την αναλογία «1 προς 5», την πρόσληψη 10.600 μονίμων υπαλλήλων το 2011, συμπεριλαμβανομένων και των μετατάξεων που υπολογίζονται περίπου 4.000 από τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ. Μέχρι σήμερα, το υπ. Εσωτερικών έχει ανακοινώσει την πρόσληψη μόνο 1.183 μονίμων υπαλλήλων. Οι περισσότερες προσλήψεις που εκκρεμούν αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τον Ιούλιο, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με τη μισθολογική δαπάνη 12 μηνών για τους νεοπροσλαμβανομένους, αλλά μόνο με τις αποδοχές 6 μηνών.
Από τους 60.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου που απασχολήθηκαν σε φορείς του Δημοσίου το 2010 πρόκειται να προκηρυχθούν μόνο οι 30.000 θέσεις, ενώ στον αριθμό αυτό θα συμπεριληφθούν και οι ΟΤΑ.

Η Bild ξαναχτυπά: «Γιατί οι Έλληνες δε θα βγουν ποτέ από την κρίση»


 Γνωρίζετε κάποια χώρα, στην οποία καταβάλλεται επί 22 χρόνια σύνταξη σε πολίτη που είχε πεθάνει και κανένας δεν το κατάλαβε; Σωστά! Είναι η Ελλάδα.
- Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να εφαρμόζει εδώ και έναν χρόνο ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, μετά από πιέσεις της Ε.Ε., με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις να φτάνουν σε ποσοστό περίπου 20%. Οι αντιδράσεις όμως αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, και δεν είναι μόνο τα συνδικάτα που αρνούνται να αποχωρισθούν τα προνόμιά τους.

- 800 πρώην βουλευτές ζητούν περισσότερα χρήματα, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
- Συνεργάτες του πρωθυπουργού Παπανδρέου συνεχίζουν να παίρνουν 18 μισθούς.
- Υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, bonus επειδή προσέρχονται στην ώρα τους στη δουλειά, επειδή πλένουν τα χέρια τους και επειδή εργάζονται υπό θερμοκρασία 0 με 8 βαθμών Κελσίου. Τους καταβάλλονται επιπλέον χρήματα ακόμη και για τον χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Ένας υπάλληλος θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό του μισθό από τα 3.908 στα 8.675 ευρώ.
- Για τους οδηγούς λεωφορείων, ο χρόνος εργασίας μετράει από την ώρα που ξεκινούν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά. Ακόμα και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου, τους καταβάλλεται επίδομα.
- Τα ρεπό των μηχανοδηγών των τρένων υπολογίζονται με 28 αντί για 24 ώρες.
- Οι ιερείς λαμβάνουν επίδομα για κάθε λειτουργία που τελούν
- Σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, καταβάλλονται 18 μηνιαίοι μισθοί τον χρόνο. Ένας νυχτοφύλακας μπορεί να παίρνει μέχρι και 72.000 ευρώ. Για κάθε υπάλληλο, η επιχείρηση πληρώνει κάθε χρόνο 5 ημέρες παραμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας που επιλέγει ο ίδιος. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κατά 50% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους Γερμανούς συναδέλφους τους
- Υψηλόβαθμοι πολιτικοί που βρίσκονταν στο ελληνικό κοινοβούλιο για πολλά χρόνια, φέρονται, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να ζητούν την καταβολή χρημάτων για τη συνταξιοδότησή τους, που αγγίζουν μέχρι και τα 250.000 ευρώ για τον καθένα. Επίσης, βουλευτές που βρίσκονται στην πολιτική από το 1993, παίρνουν διπλές συντάξεις.
- Ένας στους 4 Έλληνες εργαζόμενους, έχει ως εργοδότη το κράτος. Οι κρατικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν όμως ζημίες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ΟΣΕ είναι χρεωμένοι κατά περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
- Περισσότερα από 200.000 σπίτια στην Ελλάδα, έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα χωρίς τη σχετική άδεια. Τα έσοδα από τη φορολογία τους; Μηδέν.
- Εφοριακός υπάλληλος καταχράστηκε 2 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και μοναχοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε τεχνάσματα, ώστε να αποφύγουν τους φόρους. Στο Άγιον Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες γης.
- Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούςπεριθώριο κέρδους τουλάχιστον 35%. Με ένα φαρμακείο για κάθε 1.200 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε.
- Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι γιατρός που δούλευε σε πολυτελή συνοικία της Αθήνας, είχε 10 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ στην εφορία δήλωνε εισόδημα μόλις 30.000 ευρώ.
- Λόγω της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής, η εφορία στην Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κυκλοφορεί!!!!

λύστε μου τον παρακάτω γρίφο

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;   
 
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ. Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
 
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
 -ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.   
 
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:   
 
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;  
 
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ ου χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;   
 
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;   
 
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;   
 
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
 
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;   
 
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;   
 
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;   
 
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;   
 
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;   Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;   
 
Ολόκληρος ο κατάλογος με τα χρέη παγκοσμίως βρίσκεται εδώ:

11 Μαΐου, Γενική απεργία

Η Ελλάδα (ξανά) έχασε το γέλιο της

MIA EIKONA ...

θα έπρεπε να αλλάξουν...

«Τέτοια μέτρα δεν μπορούσε να είχε πάρει κανένας με τέτοια καθυστέρηση και με τέτοια αναλγησία απέναντι στον κόσμο. Είναι πράγματι μέτρα πρωτοφανή, που κανείς σκέφτεται ότι, όπως αλλάζουν τα ονόματα των υπουργείων, θα έπρεπε να αλλάξουν και το όνομα του κυβερνώντος κόμματος, διότι δεν αντιστοιχεί στα σοσιαλιστικά του στοιχεία»


ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

MIA EIKONA ...