ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 1.12.2011

Αθήνα 29.11.2011

Η νέα τρικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί να υλοποιήσει τον πλέον αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα Προϋπολογισμό, που θα διευρύνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, οδηγώντας σε απόγνωση και εξαθλίωση εκατομμύρια ανέργους και εργαζόμενους.
Έναν Προϋπολογισμό που βασίζεται στις βάρβαρες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου και είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, παρ' ότι οι ραγδαίες ευρωπαϊκές εξελίξεις με την επέκταση της κρίσης, ακόμα και στο στενό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης, είναι φανερό ότι καθιστούν σχεδόν ανέφικτη και μη εφαρμόσιμη και τη συγκεκριμένη Απόφαση.
Με το νέο Προϋπολογισμό τίθενται οι βάσεις εγκλωβισμού της χώρας και των εργαζομένων σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα δεκαετούς λιτότητας. Επί της ουσίας θα επιχειρηθεί η υλοποίηση μέτρων που στοχοποιούν συνολικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αφήνοντας για ακόμη μία φορά στο απυρόβλητο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, τους οικονομικά ισχυρούς.

Στο Δημόσιο, η κατάργηση της μονιμότητας, η ήδη υλοποιούμενη απόλυση δεκάδων χιλιάδων μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός Τρόικας και Συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν κι άλλες  την επόμενη διετία, θα έχουν ανθρώπινο κόστος και δραματικές  επιπτώσεις  για τους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας, ενώ δραματικές θα είναι οι συνέπειες και για τους πολίτες, καθώς οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ήδη, αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.  

Επιπλέον, με το νέο μισθολόγιο κατακρεουργούνται για μία ακόμη φορά τα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενώ η σύνδεση μισθού με το βαθμό και την αξιολόγηση καταδικάζει την πλειονότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων σε μισθολογική καθήλωση. Ταυτόχρονα περιορίζονται οι συντάξεις, ενώ η μείωση του αφορολογήτου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των ήδη λεηλατημένων εισοδημάτων μας.
   Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και να δώσουν δυναμικό παρόν στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα, καθώς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως  στις 11.00 το πρωί.


 ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
     Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΟΧΙ

·               Στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια
·               Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών
·               Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους.


Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η σημερινή, καθώς η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις  για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
Με τις παραπάνω διατάξεις, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!
Οι εργαζόμενοι  στο Δημόσιο, μαζί με ολόκληρη την  Κοινωνία, δηλώνουμε αποφασισμένοι  να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε  τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, με σκοπό την προάσπιση των θέσεων εργασίας, των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής συνοχής. 
   Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως  στις 11.00 π.μ.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

thumb

Μνήμες άλλων εποχών

Μνήμες άλλων εποχών ξύπνησαν την !7 Νοέμβρη στη Σχολή Ευελπίδων όταν ομάδα σπουδαστών καθοδηγούμενη από τον αρχηγό των Ευέλπιδων αμαύρωσε τη μνήμη της μεγάλης εξέργεσης των φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973 τραγουδώντας τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου. 

 Βήμα της Κυριακής

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 17η Νοεμβρίου 2011 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ότι για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα Διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.
Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Ανακατανομή προσωπικού για εύρυθμη λειτουργία των Δ.Υ.

Ενόψει της εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 33-34 του Ν. 4024 /2011 (ΦΕΚ 226 Α΄/27.10.2011) από 27-11-2011 και εξής, για την αυτοδίκαιη απόλυση, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, θέτουμε υπόψη σας τα εξής και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας:
Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις των υπαλλήλων από τις θέσεις στις οποίες υπηρετούν δεν θα πρέπει να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία των υπηρεσιών και ιδιαίτερα την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς τα δημιουργούμενα κενά μπορούν να καλυφθούν με υπαλλήλους είτε της ίδιας υπηρεσίας είτε άλλης υπηρεσίας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την άμεση και επείγουσα ενίσχυση της κινητικότητας των υπαλλήλων με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίησή τους για την κάλυψη των αναγκών που τυχόν θα έχουν οι υπηρεσίες σε προσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό, για την κάλυψη των τυχόν αναγκών σε προσωπικό, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην άμεση μετακίνηση υπαλλήλων εντός του ίδιου φορέα (άρθρ. 66 Υπαλληλικού Κώδικα – ν. 3528/2007) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο τα Υπουργεία στα Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύουν και οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη τυχόν κενών σε προσωπικό.
Ο Yφυπουργός
Κωνσταντίνος Ρόβλιας

Η λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Περίπου 365.000 εργαζόμενοι, από 531.000 που ήταν με βάση το σημερινό καθεστώς, υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, σύμφωνα με τη νέα λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η νέα λίστα θα ισχύσει αναδρομικά από 1/11/2011 για τις ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, στο νέο καθεστώς παραμένουν και οι εργαζόμενοι των οποίων οι ειδικότητες εξαιρούνται, αλλά οι ίδιοι έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν μέχρι 31/12/2015 12 έτη ασφάλισης στα ΒΑΕ (3.600 ημέρες).
Σύμφωνα επίσης με την ηγεσία του υπουργείου, η νέα λίστα διαμορφώνει αποκλειστικά και μόνο το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης, ενώ ειδικά επιδόματα και άλλες παροχές ή όροι εργασίας που συνδέονται με εργαζόμενους στο συγκεκριμένο καθεστώς ρυθμίζονται αποκλειστικά με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

νέα εγκύκλιος για την εργασιακή εφεδρεία

Προβλέπει μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) καθώς και το μόνιμο προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία, εφόσον, τα έτη ασφάλισης που υπολείπονται για την συμπλήρωση της απαιτούμενης 35ετιας, είναι κατά μέγιστο όριο δύο, μέχρι τις 31/12.2013.
Στην εγκύκλιο σημειώνεται επίσης ότι οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας, αποχωρούν άμεσα καυώς η σχέση εργασίας τους λύεται αυτοδικαίως

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...


thumb

Καινοτομία ΓΕΕΘΑ

thumb
Μια καινοτομία και από τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο: προωθεί ρύθμιση, ώστε όλοι οι αξιωματικοί να μένουν «από χέρι» τουλάχιστον δυο χρόνια σε κάθε θέση που τοπο­θετούνται. Δεν είναι τόσο το οικονομικό, αλλά η καλύτερη απόδοση, αφού πρέπει κά­ποιο μέτρο, αφού το σχεδιάσεις, να το εφαρμό­σεις κάπως για να το δεις και ίσως να το βελτιώ­σεις στην πράξη. Καλό στα λόγια. Να το δούμε και στην πράξη...  Α.Χ.

Το Ποντίκι

Απεργιακές Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τον προϋπολογισμό

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου 2011, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.Επιπλέον η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε -πέραν της Γενικής Απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη  παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.
Την ίδια μέρα, τέλος, εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα επιδώσουν στις 14:00 στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Τέλη Κυκλοφορίας,τι θα πληρώσουμε.

Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα.
• Έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ

• Από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά 55 ευρώ
• Από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά 120 ευρώ
• Από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά 135 ευρώ
• Από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά 240 ευρώ
• Από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά 265 ευρώ
• Από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά 300 ευρώ
• Από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά 660 ευρώ
• Από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά 880 ευρώ
• Από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά 1.100 ευρώ
• Από 4.001 και άνω κυβικά εκατοστά 1.320 ευρώ

Συσσίτιο στον Στρατό και για τους χαμηλό-βαθμους

Δωρεάν μεσημεριανό μέσα στο στρατόπεδο θα μπορούν να τρώνε πλέον και όσοι από τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), μόνιμους υπαξιωματικούς και νεαρούς ανθυπολοχαγούς το επιθυμούν. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να το δηλώνουν από την προηγουμένη ή νωρίς το πρωί, ώστε να γίνεται προγραμματισμός για τις μερίδες.
Η κρίση, που ακουμπά ολοένα και περισσότερο τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς καθώς ως ανύπαντροι οι πιο πολλοί τρώνε σε εστιατόρια, οδήγησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο να εκδώσει οδηγία προς τα Γενικά Επιτελεία να επεκταθεί το ταχύτερο η χορήγηση φαγητού και σε αυτούς. «Με 850-900 ευρώ μηνιάτικο, σε ξένο τόπο, το φαγητό είναι μεγάλο κόστος και θα ανασάνουμε λίγο», λέει στα «ΝΕΑ» 26χρονος επαγγελματίας οπλίτης που υπηρετεί στη Χίο 4 χρόνια, που ελπίζει να έχει μηνιαίο κέρδος 150 ευρώ.
- Ηδη στον Στρατό Ξηράς - που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω όγκου και «πολυδιάσπασής» του στις παραμεθόριες περιοχές - ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς εξειδίκευσε τη διαταγή και τη θέτει σε άμεση εφαρμογή, πιλοτικά για έναν μήνα στην αρχή, ώστε να βγουν συμπεράσματα και να οριστικοποιηθεί, εν συνεχεία, το μέτρο. Επιτελείς εκτιμούν ότι σε αυτήν τη φάση από τους περίπου 28.000 δυνάμει δικαιούχους στον Στρατό περίπου 1.500 θα κάνουν αμέσως χρήση της παροχής.
- Ανάλογη προετοιμασία γίνεται και στο Πολεμικό Ναυτικό - όπου το μέτρο εφαρμοζόταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο με προσέλευση 7%-8%, ενώ ισχύει διαχρονικά όταν τα πλοία είναι εν πλω. Η διαταγή του Αρχηγού αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη φεύγει σήμερα - αύριο.
- Ο αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντηράκης επεξεργάζεται τη νέα διαταγή, αν και ήδη όσοι χαμηλόβαθμοι έχουν υπηρεσία πέραν του ωραρίου τρώνε από το συσσίτιο.
ta nea

μισθολογικές διατάξεις

Κατεβάστε εδώ τις μισθολογικές διατάξεις του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

Επιλογή προϊσταμένων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Την απόλυτη διαφάνεια και το αδιάβλητο στη διαδικασία, εξασφαλίζει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση.
            Η Υπουργική Απόφαση εκδίδεται σε εφαρμογή του Ν3839/2010 (άρθρο 58 του Υπαλληλικού Κώδικα), υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.
            Συγκεκριμένα η Υπουργική Απόφαση ορίζει:


«Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. Των παρ. 1.γ.(5), 2.γ.(5) και 3.γ.(4) του άρθρου 85 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υ.Κ.) που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3839/2010 (ΦΕΚ 51 Α΄) σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 3979/2011 (138 Α΄) και συμπληρώθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (180 Α΄).
β. Της υπ’ αριθμ. 42948/11.12.2003 (1854 Β΄) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «Πλήρωση θέσεων του Δημόσιου Τομέα».
2. Την από 29 Σεπτεμβρίου 2011 εισήγηση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. η οποία έγινε δεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π.
3. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Εγκρίνουμε την εισήγηση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. που έχει ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Άρθρο 1
Προκήρυξη γραπτής εξέτασης

1.    Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί ανά τριετία μία (1) τουλάχιστον γραπτή εξέταση για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των υποπεριπτώσεων (5), (5) και (4) της περίπτωσης γ’ των παραγράφων 1.γ.(5), 2.γ.(5) και 3.γ.(4)  του άρθρου 85 του Υπαλληλικού Κώδικα.

2.    Η γραπτή εξέταση προκηρύσσεται ύστερα από αίτημα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

3.    Η προκήρυξη της γραπτής εξέτασης μπορεί να γίνεται:
α. ενιαία για όλες τις θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 84 του Υπαλληλικού Κώδικα,
β.  ανά ομαδοποιημένες κατηγορίες θέσεων προϊσταμένων ή
γ.  ανά κατηγορία θέσεων προϊσταμένων

4.    Η προκήρυξη περιλαμβάνει:
α. Τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διενέργεια της γραπτής εξέτασης.
β. Την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, τον τρόπο υποβολής αυτών και την υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται.
γ. Τα τυχόν απαιτούμενα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιολογητικά.
δ. Το αντικείμενο της εξέτασης, για τη διακρίβωση των γνώσεων των υποψηφίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 3979/2011.
ε. Τον τρόπο εξέτασης.
στ. Τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων.
ζ. Τη διαδικασία κατάρτισης και δημοσίευσης του πίνακα βαθμολογίας.
η. Κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία που διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση.

Άρθρο 2
Διαδικασία γραπτής εξέτασης

Για τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία της γραπτής εξέτασης και ειδικότερα τη δημοσίευση της προκήρυξης, τις αιτήσεις των υποψηφίων, το χρόνο διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης, τη συγκροτούμενη προς τούτο Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, τους πίνακες υποψηφίων, τα εξεταστικά κέντρα, την εποπτεία του διαγωνισμού, τα τετράδια εξέτασης – απαντητικά φύλλα, την περίπτωση αναβολής της γραπτής εξέτασης, το πρόγραμμα της γραπτής εξέτασης, την κατανομή υποψηφίων στις αίθουσες, την εποπτεία αιθουσών και τον έλεγχο ταυτοτήτων, τις υποχρεώσεις των υποψηφίων κατά τη διεξαγωγή της γραπτής εξέτασης, τον προσδιορισμό των θεμάτων, τη διενέργεια της γραπτής εξέτασης, τα πρακτικά περατώσεως της διαδικασίας, τη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων και την εξέταση ατόμων με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των Κεφαλαίων Α΄, Β΄ και Γ΄ της υπ΄ αριθ. 42948/11.12.2003 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την πλήρωση θέσεων του δημόσιου τομέα με γραπτό διαγωνισμό.

Άρθρο 3
Κατάρτιση, κύρωση και δημοσίευση πίνακα βαθμολογίας

1.    Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας και τη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού καταρτίζει αλφαβητικό πίνακα βαθμολογίας αναγράφοντας παραπλεύρως του ονόματος κάθε υποψηφίου το βαθμό που συγκέντρωσε στη γραπτή εξέταση.
2.    Το Α.Σ.Ε.Π. μετά το πέρας της διαδικασίας δημοσιοποιεί όλες τις ερωτήσεις της γραπτής εξέτασης με τις αντίστοιχες ορθές απαντήσεις καθώς και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή και την επίδοση των υποψηφίων.
3.    Επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων δεν επιτρέπεται.
4.    Το Α.Σ.Ε.Π., αν διαπιστώσει παράβαση νόμου ή κανονισμού ή διατάξεων της παρούσας, αποφασίζει την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας ολικώς ή εν μέρει μεταξύ των ίδιων υποψηφίων. Για παραλείψεις ή πλημμέλειες που αφορούν τη σύνταξη του πίνακα βαθμολογίας και επιδέχονται συμπλήρωση ή διόρθωση, μπορεί να αναθέτει στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού την αναγκαία συμπλήρωση ή διόρθωση του πίνακα αυτού.
5.     Ο πίνακας βαθμολογίας κυρώνεται από το Α.Σ.Ε.Π. και αποστέλλεται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παράλληλα αποστέλλεται στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) του άρθρου 157 του Υ.Κ., όπου και τηρείται σε ειδικό προς τούτο αρχείο. Επίσης, καταχωρίζεται στο διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. όπου οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύνανται να λάβουν γνώση της ατομικής τους μόνο βαθμολογίας. Το Α.Σ.Ε.Π. αποστέλλει για δημοσίευση στον τύπο ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται η σχετική καταχώριση».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)


Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.):

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισες - Συνάδελφοι

Την  Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011  θα  προσέλθει  στο  Εργοστάσιο  η  Κινητή  Μονάδα  Αιμοληψίας  του Τζανείου Νοσοκομείου  Πειραιά  για  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Προετοιμάζεται για επιστροφή στη δραχμή ο ΟΤΕ..!

Ο ΟΤΕ λαμβάνει προληπτικά μέρα στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, παραδέχθηκε ο οικονομικός δ/ντης του Ομίλου, αποκαλύπτοντας ότι έχουν μεταφερθεί τα διαθέσιμα σε ξένες τράπεζες! 

“Εξετάζουμε να δούμε τί κινήσεις χρειάζεται να κάνουμε ώστε να προστατευτούμε στην περίπτωση που έχουμε μία τέτοια εξέλιξη”, δήλωσε ο Κέβιν Κοπ στο συνέδριο TMT της Morgan Stanley στη Βαρκελώνη, όπως γράφει η Wall Street Journal.

Ο Κοπ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του ΟΤΕ. Όπως είπε κατά την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία μετέφερε τα διαθέσιμα κεφάλαια της από ελληνικές τράπεζες σε πολυεθνικές είτε με παρουσία στην Ελλάδα είτε εκτός συνόρων. Πρόσθεσε ότι  το μόνο ρευστό που διατηρεί η εταιρεία σε ελληνικές τράπεζες αφορά αποκλειστά τις τρέχουσες λειτουργίες της ετιαρέιας.

Επίσης είπε ότι ο Οργανισμός προσπαθεί να πουλήσει το μερίδιο 20% που κατέχει στην Telekom Srbija αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία ώστε να αυξήσει τη ρευστότητα του.

“Έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να προστατέψουμε τα διαθέσιμα μας”, τόνισε.
ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Ποσοστό 50,5% αθροίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει μέτρηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων από την εταιρεία VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα. Τα δύο μεγάλα κόμματα, όμως, αθροίζουν ποσοστό μόλις πάνω από το 50%.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει τα εξής ποσοστά εκλογικής επιρροής στα κόμματα: ΠΑΣΟΚ 18,5%, ΝΔ 32%, ΚΚΕ 12,5%, ΛΑΟΣ 7%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2% και Δημοκρατική Αριστερά 6,5%.
Newsroom ΔΟΛ

ΑΔΕΔΥ: Απαιτείται μαζική συμμετοχή στις αυριανές εκδηλώσεις

Μαζική συμμετοχή στις αυριανές εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου απαιτείται σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να παρευρεθούν στην αυριανή πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου "Τριανταοκτώ χρόνια μετά την εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας που οδήγησε στην ανατροπή της 7χρονης δικτατορίας, το κεντρικό σύνθημα "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" που σφράγισε τους αγώνες του λαού μας, για Δημοκρατία - Ελευθερία - Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο. Σε μια εποχή, γενικευμένης πλέον οικονομικής κρίσης, την οποία προκάλεσε ένα παγκοσμιοποιημένο και απολύτως ελεγχόμενο από τις τράπεζες και τις αγορές, Σύστημα Διακυβέρνησης, αιχμαλωτίζοντας κυβερνήσεις και χώρες, το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου αποτελεί αφετηρία για νέους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας με σκοπό την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Είναι το σύνθημα - έναυσμα για την αποτροπή παγίωσης της λιτότητας και της ύφεσης που οδηγούν στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας. Είναι το σύνθημα-απαίτηση για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας. Είναι το σύνθημα για την υπεράσπιση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για την υπεράσπιση εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζοντας το υψηλό αγωνιστικό φρόνιμα του λαού μας, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα ενάντια στις κοινωνικά βάρβαρες πολιτικές, ανεξάρτητα από το χαρακτήρα της Κυβέρνησης που τις εφαρμόζει. Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου, που οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην περαιτέρω φτωχοποίηση όσων θα εξακολουθήσουν να εργάζονται υπό το βάρος των περικοπών που εμπεριέχονται στο νέο Μισθολόγιο - Φτωχολόγιο, των νέων δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων και χαρατσιών", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
enet.gr

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

thumb

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Πως θα υπολογίζονται οι μισθοί στο Δημόσιο

Τις... οδηγίες χρήσεις του ενιαίου μισθολογίου, που πλέον καταργεί τα περισσότερα επιδόματα και θα εφαρμοστεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών.

http://s.enet.gr/resources/article-files/1--2.pdf

Δύο ακόμα φόροι μέχρι το τέλος του έτους

Στην άμεση ενεργοποίηση και πληρωμή εντός του έτους του ενιαίου τέλους ακινήτων του 2009 και του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Οι δύο φόροι έρχονται να προστεθούν στην καταιγίδα φόρων που περιμένει τους έλληνες φορολογούμενους έως το τέλος του έτους, στους οποίους περιλαμβάνονται η τρίτη δόση του πολυεκκαθαριστικού, η πληρωμή του τέλους ακινήτων, η εξόφληση του φόρου εισοδήματος και η πληρωμή τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους οχημάτων.

Την ίδια ώρα, διορία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ προκειμένου να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011. 
ΣΚΑΪ.

Μπεγλίτης: Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους ‘delivery boys’ στο ΥΕΘΑ


Σε καταγγελίες για συμφέροντα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία πολέμησε προέβη ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. «Έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΕΘΑ, που υπήρχαν από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη» δήλωσε -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- ο κ. Μπεγλίτης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε: «Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για....
....την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε, Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους ‘delivery boys’. Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω» υπογράμμισε.

Για τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έκανε λόγο για «σουρεαλιστικό σχήμα που προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις».

«Μετά τη λυσσαλέα επίθεση της Ακροδεξιάς [για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις] βλέπουμε να σπεύδουν οι προστάτιδες δυνάμεις να σπεύσουν στο ΥΠΕΘΑ για να προστατέψουν τον πελατειακό τους χώρο» δήλωσε. 

Όσον αφορά σε γαλλικά δημοσιεύματα, που θέλουν η αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να σχετίζεται με κυβερνητικά υπονοούμενα περί απειλής για πραξικόπημα, ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για γελοιότητες. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιστές στη νομιμότητα. Η λυσσαλέα επίθεση είχε συγκεκριμένες στοχεύσεις επειδή πάγωσα τις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες. Σε γαλλικά κυπατζίδικα γραφεία αυτές οι κατασκευές, λύσσαξαν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, γιατί χαλούσε το προφίλ του Σαρκοζί» τόνισε.

Τέλος ακινήτων: Τα 8 λάθη που προκαλούν αλαλούμ

Τέλος ακινήτων: Τα 8 λάθη που προκαλούν αλαλούμ
Να θεσπιστεί μια διαδικασία όπου γρήγορα τα όποια λάθη θα διορθώνονται και θα περνούν στα μηχανογραφικά της επιχείρησης ηλεκτρισμο

Αλαλούμ έχει προκληθεί με το ειδικό τέλος κατοικιών και επαγγελματικής στέγης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων κάνει λόγο για οκτώ λάθη.

Περιγράφει μάλιστα μία κατάσταση στην οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια προσπάθειά τους να βρουν λύση στα λάθη που έχουν γίνει με το ειδικό τέλος που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ παραπέμπονται από τη ΔΕΗ στους δήμους και από τους δήμους στην εφορία. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να θεσπιστεί μια διαδικασία όπου γρήγορα τα όποια λάθη θα διορθώνονται και θα περνούν στα μηχανογραφικά της επιχείρησης ηλεκτρισμού. Ταυτόχρονα τα ποσά που εισπράττονται κατά λάθος να επιστρέφουν αμέσως στους ιδιοκτήτες.
Τα λάθη που έχουν καταγραφεί είναι:
1. Πληρωμή ειδικού τέλους σε περίπτωση οφειλής από ενοικιαστή που έφυγε.
Ενοικιαστές, οι οποίοι αποχώρησαν έχουν αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να πληρώσουν μόνο το τέλος αλλά όχι την οφειλή ρεύματος. Η ΔΕΗ δεν μπορεί εκ του νόμου να το πράξει αυτό και συνεπώς θα πρέπει το ποσό όλο να πάει στη ΔΟΥ και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης να πληρώσει εκεί μόνο το ειδικό τέλος. Η ΔΕΗ θα αναζητά τον ενοικιαστή που έχει αφήσει χρέος. Αν στο μεταξύ βρεθεί νέος ενοικιαστής τότε η ΔΕΗ δεν μπορεί να του χορηγήσει ρεύμα καθώς υπάρχει εκκρεμότητα με την οφειλή του.
2. Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.
3. Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.
4. Λανθασμένες χρεώσεις βάσει "πλασματικών" τετραγωνικών, που προκύπτουν από ειδικές κατά δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
5. Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια. Σύμφωνα με νομοθεσία στα εκτός σχεδίου ο ΤΑΠ υπολογίζεται για διπλάσια τετραγωνικά σε σχέση με την επιφάνεια του κτιρίου. Έτσι και το ειδικό τέλος είναι διπλάσιο. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να εξαιρεθεί το ειδικό τέλος από το νόμο αυτό.
6. Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
7. Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με ειδικό τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.
8. Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτιρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.
"Η"

Ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση


H σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής: 


Πρωθυπουργός 
Λουκάς Παπαδήμος
 
Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης
Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Πάγκαλος
 
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας.
Υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης.


 
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός:  Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτές υπουργοί: Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Γιάννης Μουρμούρας
  
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά.
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος
 
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δόλλης Δημήτριος
 
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής: Γιάννης Ραγκούσης
Αναποληρωτής Υπουργός: Γιώργος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος 
 
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργοί: Θάνος Μωραΐτης, Άδωνις Γεωργιάδης
 
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νικόλαος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Ιωάννης Μανιάτης
 
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
 
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Ιωάννης Μαγκριώτης
 
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γεώργιος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
 
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργοί: Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Μάρκος Μπόλαρης.
 
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργοί: Γιάννης Δριβελέγκας και Αστέριος Ροντούλης
 
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
 
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
 
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός : Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος
 
Υπουργός Επικρατείας: 
Γιώργος Σταυρόπουλος

 

Λουκάς Παπαδήμος: Ποιός είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΚΤ για οκτώ χρόνια

Λουκάς Παπαδήμος: Ποιός είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΚΤ για οκτώ χρόνια

Τραπεζίτης, ακαδημαϊκός και επιστήμονας, ο Λουκάς Παπαδήμος καλείται να αναλάβει πρωθυπουργός στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Ποιός είναι όμως ο 64χρονος Λουκάς Παπαδήμος, το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της χώρας από σήμερα το πρώι και όχι μόνο;
Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1947 με καταγωγή από τη Δεσφίνα της Φωκίδας. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχει σπούδασε Φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από όπου και αποφοίτησε το 1970.
Δύο χρόνια μετά, το 1972 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική ενώ το 1978 άλλαξε προσανατολισμό σπουδών με διδακτορικό στις Οικονομικές Επιστήμες.
Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμονας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το 1993 ο τότε πρωθυπουργός, Α. Παπανδρέου, τον τοποθέτησε στη θέση του υποδιοικητή και έναν χρόνο αργότερα έγινε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία κατείχε μέχρι το 2002.
Το 2002 από την Τράπεζα της Ελλάδος περνά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην αντιπροεδρία της οποίας υπηρέτησε μέχρι το 2010.
Με την ολοκλήρωση της οκταετούς θητείας του αποδέχτηκε τη θέση του άμισθου οικονομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.
Επιπλέον, υπήρξε εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη τον οποίο και συνέδραμε στο έργο της εισόδου της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ενωση.
Παράλληλα διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994-1998) και πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993-1995).
BEST

Πέφτουν βροχή τα χαράτσια της ΔΕΗ σε στελέχη που μένουν σε ΣΟΑ!

Το χειρότερο δε είναι ότι όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που φθάνουν στο Onalert,σε κάποιους -ελάχιστους όμως- σχηματισμούς το θέμα έχει διευθετηθεί αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Κι αυτό γιατί δόθηκαν στη ΔΕΗ τα ονόματα των στελεχών που κατοικούν στα ΣΟΑ και η ΔΕΗ έστειλε σ΄ αυτούς το χαράτσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Νέα πολιτική κίνηση

Θα επιδιώξουν τη συνεργασία «όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου»
Νέα πολιτική κίνηση από αποχωρήσαντες του ΠαΣοΚ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής

 Μια νέα πολιτική κίνηση, στην οποία θα επιδιώξουν τη συνεργασία «όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου» θα προσπαθήσουν να συνθέσουν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής με τους καθηγητές Αλέξη Μητρόπουλο, Νότη Μαριά και Νίκο Κοτζιά καθώς και τους Νίνα Κασιμάτη και Αντώνη Κοτσακά. Όλοι τους προέρχονται από το ΠαΣοΚ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες βουλευτής του ΠαΣοΚ και αποχώρησε καθώς αντιτάχθηκε στα μέτρα του μνημονίου ενώ οι κκ. Μητρόπουλος και Μαριάς συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η κυρία Νίνα Κασιμάτη και ο κ. Αντ. Κοτσακάς  ήταν μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ. Ο κ. Ν. κοτζιάς ήταν παλαιότερα στενός συνεργάτης του κ. Γ. Παπανδρέου.

Το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη της νέας υπό σύσταση πολιτικής κίνησης, όπου εκτός από τα μέλη του προεδρείου μίλησαν και εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η 14σέλιδη διακήρυξη.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Στάση εργασίας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου

Αθήνα 9.11.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, αφού εκτίμησε και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, σε εφαρμογή της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου (2/11/2011), αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με σκοπό την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων Διαμαρτυρίας,  στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με αιχμή την αποτροπή των απολύσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δημόσιο και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας-Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 13:00 και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, την ίδια ώρα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

thumb

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...


... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



thumb

2011 με άρωμα από το... '65



thumb
Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ο Μητσοτάκης και η Ντόρα μας γύρισαν στο ’65, όταν με βροντερή φωνή ζήτησαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνησή τους για να μην πάει η χώρα σε δημοψήφισμα. Τη φράση αυτή, όταν ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα, θα την πλη­ρώσουν και οι δύο, αφού με το οικογενειακό πα­ρελθόν τους θα έπρεπε να είναι οι τελευταίοι που μιλούν για αποστασίες. Αλήθεια, η Ντόρα μπορεί να προκόψει σε νέο κόμμα, με πρόσκληση σε βουλευτές κόμματος να ανατρέψουν την κυβέρ­νηση; Γιατί άλλο είναι ο πολιτικός αγώνας ανατρο­πής μιας πολιτικής και είναι άλλο να καλείς δημό­σια σε αποστασία. Κάτι τέτοια μόνο ο Καρατζαφέρης και οι φίλοι του θα τολμούσαν. Τόσο το άγχος για να υπάρχει πολιτικά την επόμενη μέρα; Α.Χ

Ποντίκι

Κατ' αρχήν συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για την κυβέρνηση συνεργασίας

Η ιστορική συνάντηση των Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου μία ώρα
Η ιστορική συνάντηση των Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου μία ώρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά συζητήθηκε το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης και υπήρξε συμφωνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

»Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

»Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».
Newsroom ΔΟΛ

" Παπανδρέου, Σαμαρά, έλεος. Τελειώνετε!"


Ρουβάς: " Παπανδρέου, Σαμαρά, έλεος. Τελειώνετε!"

Ρουβάς: " Παπανδρέου,  Σαμαρά, έλεος. Τελειώνετε!"
Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και γενικότερα τα πολιτικά τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, έχουν εξοργίσει την ελληνική showbiz που δεν σταματά να τα «χώνει» στα πολιτικά πρόσωπα μέσω Twitter!

«Αγαπημένοι» τους στόχοι δεν είναι άλλοι από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, που έχουν ακούσει τα εξ’ αμάξης!

Πρώτος και καλύτερος ο Σάκης Ρουβάς, που δεν μας έχει συνηθίσει σε πολιτικές δηλώσεις, αλλά τι να κάνει… αγανάκτισε ΚΑΙ αυτός!

«Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, έλεος Τελειώνετε…..!», πόσταρε στο Twitter του.

Σειρά πήρε η Έλλη Κοκκίνου, που τους «στολίζει» εδώ και μέρες μέσω Twitter:

«Η θεσούλα τους είναι πάνω απ΄όλα και όλους! Μεγάλη ντροπή! Παίζουν monopoly στις πλάτες μας! Μπροστά στο δικό τους εγωισμό δεν βλέπουν τίποτε παραπέρα».

Έξαλλη και η Πόπη Τσαπανίδου που πόσταρε: «Σαν μωρά παιδιά…Ντροπή… ας σκεφτούν εδώ μέσα (και έξω) οι μισοί του ΓΑΠ και οι άλλοι μισοί του Σαμαρά… Η Ελλάδα ή το κόμμα; εκεί πάει η ντροπή που είπα».

Το ίδιο και ο Γιάννης Κότσιρας: «Πώς γίνεται να ξυπνάω Κυριακή και η τηλεόραση να είναι σαν της Πέμπτης;»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απ΄την άλλη έκρινε αρνητικά τους δυο πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας: «έχουν κάνει μεγάλο λάθος! Με τους εγωισμούς τους ενεργοποιούν τον λαϊκό εγωισμό! Οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν σκληρά στην πρώτη ευκαιρία!»

Ο Κώστας Καραφώτης, σχολίασε τις πρώτες κουβέντες Σαμαρά προς τον Παπούλια, γράφοντας: «Ο,τι καταλάβατε… καταλάβατε!»

Τέλος, η Ζέτα Δούκα πόσταρε πως τους έχει βαρεθεί όλους και πως το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα παρακολουθούμε δράμα μεγάλου μήκους.


Star.gr