ΑΔΕΔΥ


Στάση Εργασίας για την Υγεία
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012



ΑΔΕΔΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαμορφώνονται, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλισης υγείας, έχουν ήδη φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, οι οποίοι πλέον στερούνται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Κράτος.
Οι συνεχείς περικοπές και οι περιορισμοί σε φάρμακα και παροχές, οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν ασύλληπτες και τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Υγειονομικών Σχηματισμών -Νοσοκομείων και Υγειονομικών Μονάδων– γίνονται με μοναδικό κριτήριο τη δραστική περιστολή δαπανών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας και των δανειστών, χωρίς να εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας. 
Η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ανατροπών των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και του κλίματος τρομοκράτησης των εργαζομένων που αυτές δημιούργησαν, έχουν μετατρέψει σε οριακές και επικίνδυνες  τις συνθήκες λειτουργίας των Υπηρεσιών Υγείας.


περισσότερα ...

Εγκύκλιος για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργού Εργασίας

N. 4057 - Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων & Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

Κατεβάστε εδώ το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Χάρτα Δικαιωμάτων του πολίτη

Κατεβάστε εδώ τη «Χάρτα Δικαιωμάτων» του πολίτη για τα δικαιώματά του έναντι της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή του έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θερινή ώρα 2012: Αλλαγή ώρας στις 25/03

Μια ώρα μπροστά θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας στι 25/03/2012...

Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη αλλάξει η ώρα!

Η θερινή ώρα είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα. Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν.

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα!

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε αυτό επειδή από τις 15 Ιουλίου (π.ημερ.)/28 Ιουλίου (ν.ημερ.) στις 04:00 ώρα, του 1916, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά στην εισδοχή της ώρας ζώνης. Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τούτο είχε ως συνέπεια να εγκαταλειφθεί.

Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας με έναρξη το 1975.
ΠΗΓΗ:Pk-News.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου με "αστυνόμευση Πολυτεχνείου"

Οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, προκαλούν πονοκέφαλος στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι οι αντιδράσεις κατά των επισήμών θα γενικευτούν.
Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η παρέλαση θα είναι μια επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, μόνο που η προσπάθεια εντοπισμού των μολότοφ στα σακίδια αντιεξουσιαστών θα μετατραπεί σε... κυνήγι για γιαούρτια, ντομάτες και αβγά σε τσάντες πολιτών. Η εντολή που δόθηκε από τους στρατηγούς είναι ότι η παρέλαση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πάση θυσία.
Το κεντρικό βάρος της αστυνόμευσης, με τους προληπτικούς ελέγχους , θα επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος , όπου από νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου οι ειδικές ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας, αναζητώντας πολίτες που θα φτάσουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν στην πολιτική ηγεσία. Παράλληλα θα ελέγχονται και θα προσάγονται "δήθεν κοινωνικά διαμαρτυρόμενοι" (έτσι αποκαλούνται οι αγανακτισμένοι πολίτες) που θα κουβαλούν στις τσάντες τους αβγά, ντομάτες και γιαούρτια.
Κατά μήκος της διαδρομής όπου θα γίνει η παρέλαση θα υπάρχουν ακροβολισμένες αστυνομικές δυνάμεις που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ η Αστυνομία θα κατέβει στους δρόμους με εξοπλισμό κατά διαδηλώσεων, δηλαδή εφοδιασμένη με δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον όποιου επιχειρήσει να χαλάσει την παρέλαση.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η επιτυχής και χωρίς επεισόδια ολοκλήρωση της παρέλασης έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα τιμής, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί είναι το ποιοι θα πάρουν άδεια να σταθούν γύρω από την εξέδρα των επισήμων.
Η πρόταση που φαίνεται να επικρατεί είναι να δοθούν προσκλήσεις σε οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών παραμένει στο τραπέζι. Μέτρα όμως θα ληφθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, στις οποίες θα δώσουν το «παρών» πολιτικά πρόσωπα.
ΠΗΓΗ:NEWS247

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

Αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974

Στο Διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» των δημοσιογράφων και των εκδοτών

Εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα, η πρόταση νόμου του Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες».

Στην πρόταση νόμου, στην οποία, κατά τη συζήτηση, ενσωματώθηκαν πολλές βελτιωτικές προτάσεις, προβλέπεται ο αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974 μέχρι 2010, η ανάρτηση στο Διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες» και η κατάσχεση υπέρ του δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.
ΠΗΓΗ:NewsBeast.gr

ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζουμε τον Αγώνα!

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ 

ΤΑΜΠΥ, νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μεγάλο "κούρεμα" θέσεων και διευθύνσεων στα υπουργεία

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών υπουργείων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με το οποίο επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός και η μείωση των οργανικών μονάδων, των διευθύνσεων υπουργείων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. 
Το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή, ανταποκρίνεται στην άμεση και επιτακτική ανάγκη υλοποίησης των υποχρεώσεων του άρθρου 35 του ν. 4024/2011, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, έχοντας ως δεδομένο τις χρόνιες παθογένειες και δυσλειτουργίες τους, αλλά και τις εν γένει αρνητικές δημοσιονομικές εξελίξεις.
Από τη διαδικασία περιορισμού της διοικητικής δομής δεν μετέχουν, λόγω ιδιαιτεροτήτων που τα διακρίνει, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, για τα οποία, ωστόσο, το θέμα της αναδιοργάνωσής τους θα εξεταστεί σε επόμενη φάση.
Επισημαίνεται, δε, ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στελέχη της Διοίκησης που κατείχαν θέσεις ευθύνης ως προϊστάμενοι οργανικών μονάδων που καταργούνται, προβλέπεται ένας αξιοκρατικός τρόπος επανατοποθέτησής τους ως προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες που διατηρήθηκαν.
Έθνος online

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

Αλλαγές, για πολλοστή φορά, στον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, τις αποδείξεις που λαμβάνουν για τις αγορές τους και την παροχή υπηρεσιών, φέρνουν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
Φέτος λοιπόν οι αποδείξεις από τις δαπάνες θα δηλώνονται σε αριθμό, δηλαδή ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από αυτές. Ωστόσο, σε αντίθεση με πέρυσι, τις αποδείξεις δεν θα τις παίρνουμε μαζί μας στις εφορίες και δεν θα τις καταθέτουμε μαζί με τη φορολογική μας δήλωση. 
Αντίθετα, οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους και, σε περίπτωση που κληθούν για κάποιον έλεγχο από τις εφορίες, τότε και μόνο θα πρέπει να τις προσκομίσουν στους εφοριακούς για ελέγχους. 

Όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους. 

Η αλλαγή αυτή, ωστόσο, δεν είναι το μόνο σημείο, στο οποίο απαιτείται η προσοχή των φορολογουμένων, καθώς η συμπλήρωση των φετινών δηλώσεων κρύβει αρκετές παγίδες, κυρίως λόγω της αύξησης των τεκμηρίων για όλους και των αλλαγών στη φορολογική κλίμακα με τη μείωση των εκπτώσεων φόρων από διάφορες δαπάνες.

Το υπουργείο Οικονομικών, αν και έχει ανακοινώσει ότι οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2012, εντούτοις εξέδωσε την Παρασκευή το «βιβλιάρακι» της εφορίας με οδηγίες, βάσει των οποίων θα συμπληρωθούν οι κωδικοί του εντύπου της φορολογίας εισοδήματος.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι ότι, συνεπεία της μείωσης του αφορολογήτου στα 5.000 από 12.000 ευρώ, είναι υποχρεωτική η υποβολή της δήλωσης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από το ποσό αυτό.

Για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ισχύει αφορολόγητο 9.000 ευρώ.

Συνεπώς, χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που είχαν το 2011 ετήσιο ατομικό εισόδημα από 5.000 έως 6.000 ευρώ, υποχρεούνται φέτος, για πρώτη φορά, να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, μέσω Διαδικτύου, είναι φέτος υποχρεωτική για όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατά τη διάρκεια του 2011 ασκούσαν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο που η δήλωσή του θα υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί πάνω από ποιο όριο εισοδήματος θα υποχρεούνται οι λοιποί φορολογούμενοι να υποβάλουν τη δήλωση ηλεκτρονικά. Το όριο αυτό αναμένεται να κυμανθεί στην περιοχή μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.


το πρώτο θέμα online

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...


thumb

Αλλάζουν όλα στην Παιδεία


Νέο εξεταστικό σύστημα ψηφίζεται σύντομα στη Βουλή, «αναμορφωμένο» σύμφωνα με τις αποφάσεις του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία που ολοκληρώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον νυν υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη και υπουργό Παιδείας τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο.

 Το νομοσχέδιο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες και θα ψηφιστεί πριν από τις εκλογές, ενώ σε αυτό περιλαμβάνεται και το νέο εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί ύστερα από τρία χρόνια, δηλαδή θα αφορά τους μαθητές που φοιτούν εφέτος στη Γ' τάξη του Γυμνασίου.

 Σύμφωνα με τη νέα «φιλοσοφία» των αναλυτικών προγραμμάτων που θα εφαρμοστεί ύστερα από τρία χρόνια στα σχολεία, οι μαθητές θα απελευθερωθούν από τη λογική της επιλογής «πακέτου» γνώσεων (ανθρωπιστικών, θετικών κτλ.) που ίσχυε ως σήμερα. Θα διδάσκονται όλοι μαθήματα γενικού κορμού γνώσεων και θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μαθημάτων ή επιπλέον ωρών διδασκαλίας μαθημάτων «εμβάθυνσης» στην επιστημονική κατεύθυνση που τους ενδιαφέρει.

 Παράλληλα θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν τα «πρότζεκτ» (ερευνητικές εργασίες) που εφαρμόστηκαν με επιτυχία εφέτος στην Α' Λυκείου, ενώ θα προβλέπεται επέκταση του σχολικού χρόνου (ως και τις 4 μ.μ.) για όποιους επιλέγουν «ζώνες πολιτισμού» και μαθήματα αθλητισμού.

Τα παραπάνω δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την τελική τους μορφή αλλά δουλεύονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Παιδείας ώστε να ολοκληρωθούν και να κατατεθούν σύντομα με τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή.
Πηγή: tovima.gr

Διπλό χτύπημα: Μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν τους φόρους

Διπλό χτύπημα: Μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν τους φόρουςΑυξημένους φόρους θα περιλαμβάνουν φέτος τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τα εισοδήματα του 2011 των φορολογούμενων πολιτών. Το αφορολόγητο όριο έφτασε στα 5.000 ευρώ, ενώ οι αυξήσεις των τεκμηρίων στα ακίνητα και τα αυτικίνητα αγγίζουν το 70%, στις πισίνες το 60%, και στα σκάφη το 200%.
Όσοι συγκεντρώνουν περισσότέρες αποδείξεις δε θα λάβουν καμία “έκπτωση” φόρου αλλά αντίθετα όσοι έχουν λιγότερες αποδείξεις θα κληθούν να πληρώσουν παραπάνω.Επίσης έρχεται “μαχαίρι” σε όλες τις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Με 500 ευρώ δεν ζεις εξεγείρεσαι!

Με 500 ευρώ δεν ζεις εξεγείρεσαι!Νόμος είναι το δίκαιο του εργοδότη και το δίκαιο του δανειστή-τοκογλύφου! Αυτή είναι η εφιαλτική πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που οδηγεί την εργαζόμενη πλειονότητα σε πρωτοφανή καταβύθιση των μισθών και των συντάξεων.
Μισθοί Βουλγαρίας των 180 ευρώ ονειρεύεται στην Ελλάδα ο γκαουλάιτερ Ράιχ εντμπαχΑμεσα ο βασικός μισθός κατρακυλάει στα επίπεδα των 500 ευρώ, 400 ευρώ για τους νέους. Αυτό διατάζει η προκλητική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας (Εργοδοσίας), ορίζοντας ότι τα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων μειώνονται αναδρομικά από 14 Φεβρουαρίου κατά 22% (και 32% για τους νέους).
Μάλιστα μετά τις 14 Μαΐου καταργεί όλες τις συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί μπορούν να πετσοκοπούν με μονομερή απόφαση του εργοδότη, αφού «δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων» (άρθρο
1). Εκτιμάται ότι η εφαρμογή αυτού του εκτρώματος προκαλεί την πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος, μιας και μεταφέρει πάνω από 6 δις. ευρώ ετησίως από τους εργαζόμενους προς τους εργοδότες!
Την ίδια ώρα, με το PSI και την ανταλλαγή των ομολόγων, το μαύρο μέτωπο φορτώνει το λαό με νέο δυσβάσταχτο χρέος, με ακόμη πιο απεχθείς όρους, για να αποζημιώσει τις τραπεζικές ύαινες και να στηρίξει το οικοδόμημα του ευρώ. Λίγες μέρες μετά τα πανηγύρια του PSI, πίσω από τα χαμόγελα φάνηκαν οι κυνόδοντες.
Λιτότητα δίχως τέλος και δίχως έλεος αφού τον Μάιο και Ιούνιο έρχονται νέα τρομερά μέτρα τουλάχιστον 11 δισ. ευρώ και συζητιέται από την τρόικα και νέα μείωση μισθών! Αυτό είναι το πραγματικό εκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ πίσω από τις υποσχέσεις για ανάπτυξη (κερδών).
Η λαϊκή οργή και η αναζήτηση ενός άλλου δρόμου, σε σύγκρουση με τις επιταγές των μνημονίων και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, γιγαντώνεται και ψάχνει τρόπους να εκφραστεί. Γι’ αυτό, το σύστημα φοβάται ότι η επέτειος της επανάστασης του 1821 στις 24-25 Μαρτίου μπορεί να μετατραπεί σε σημείο εκδήλωσης της ανυπότακτης θέλησης του λαού και της νεολαίας να μην γίνουν οι ραγιάδες του 21ου αιώνα.
Με μαζικές διαδηλώσεις θα παρελάσουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στην Ιερή Συμμαχία συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Πριν»

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Ανανέωση καταλόγου συμβεβλημένων Διαγνωστικών Εργαστηρίων και Φυσικοθεραπευτηρίων

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που είχαν εκδοθεί σχετικά με τον κατάλογο συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτηρίων για την εκτέλεση φυσικοθεραπευτικών πράξεων (ΔΙ.ΟΙΚ.ΚΑΤ.Σ. 803/Δ/126282/29-02-2012) καθώς και τον  κατάλογο συμβεβλημένων διαγνωστικών εργαστηρίων για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων (ΔΙ.ΟΙΚ.ΚΑΤ.Σ.802/Δ12/3544/17-02-2012) ενημερώνουμε το κοινό ότι από σήμερα παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησηςστοιχείων συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Φυσικοθεραπευτηρίων και διαγνωστικών εργαστηρίων, ανά περιοχή στο χάρτη επιλέγοντας στην οθόνη Συμβεβλημένοι Πορμηθευτές Υγείας τον αντίστοιχο Τύπο προμηθευτή (Διαγνωστικά Εργαστήρια, Φυσικοθεραπευτές).
Τα στοιχεία όλων των προμηθευτών Υγείας που αναρτώνται (ιατροί, διαγνωστικά εργαστήρια και φυσικοθεραπευτές) ανανεώνονται καθημερινά και υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο και μεταβολές.
Κάντε κλικ στον παρκάτω σύνδεσμο

Δέκα κόμματα στη Βουλή!

Peramatozoa
Δέκα κόμματα θα περιλαμβάνει η νέα βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη στην εφημερίδα " Ποντίκι " και στην οποία το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται με μονοψήφιο ποσοστό. Είναι ενδεικτικό ότι στη βουλή θα μπουν και η Δημοκρατικκή Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών, ακόμα και η Χρυσή Αυγή. Σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 19%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 9%......
ΠΗΓΗ:Palo.gr

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...


thumb

Κόντρα στους εμπόρους του φόβου



thumb
Η δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα το «Π» επιβεβαιώνει την άποψη ότι η κρίση δεν περιορίζεται στο πεδίο της οικονομίας. Το μέγεθός της καταβροχθίζει ήδη την κοινωνία και απλώνεται ταχύτατα στο πολιτικό επίπεδο. Εκεί, άλλωστε, αναμένεται να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο η κοινωνία θα αποτιμήσει τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα δυο δραματικά τελευταία χρόνια πρωτίστως θα τιμωρήσει και δευτερευόντως θα αναζητήσει διέξοδο.
Κοιτώντας τους αριθμούς της δημοσκόπησης, κάποια συμπεράσματα αναδύονται εύκολα στην επιφάνεια:
• Ο κόσμος θα ψηφίσει έχοντας κατά νου τις οικονομικές συνέπειες που συνεπάγονται για τη ζωή του οι πολιτικές των μνημονίων.
• Ο κόσμος θα προσεγγίσει την κάλπη χωρίς μεγάλες ψευδαισθήσεις, αλλά με σαφή διάθεση να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την οικονομική καταστροφή την οποία βιώνει πια στο πετσί του.
• Στους υπεύθυνους της οικονομικής καταστροφής της χώρας και του λαού της ο μέσος ψηφοφόρος, εκτός του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβάνει τόσο τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, όσο και τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της Ν.Δ. του Σαμαρά.
Κατόπιν τούτων οι δημοσκοπικές επιδόσεις των κομμάτων που συγκυβέρνησαν είναι αναμενόμενες. Το ΠΑΣΟΚ «εξαφανίζεται», ο Καρατζαφέρης «εξαϋλώνεται» και η Ν.Δ. πληρώνει ακριβά τον καιροσκοπισμό της, καθώς μετρά κι αυτή απώλειες οι οποίες με σχετική βεβαιότητα μπορεί κανείς να στοιχηματίσει της στερούν το όνειρο της αυτοδυναμίας...
Πίσω από τα προφανή συμπεράσματα, ωστόσο, κρύβεται ο δράκος της... ακυβερνησίας, στον οποίο αναμένεται να καταφύγουν οι εγχώριοι πολιτικοί υπηρέτες των πιστωτών και των μνημονίων τους. Η επένδυση στον φόβο της κοινωνίας είναι ένας πειρασμός στον οποίο υποκύπτει η εξουσία στα δύσκολα.
Ο φόβος της ακυβερνησίας είναι το τελευταίο χαρτί που θα επιχειρήσουν να παίξουν όλοι όσοι διεκδικούν τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσουν «νομιμοποιημένοι» την πολιτική του, που έρχεται από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.
Η αντιμετώπιση του φόβου είναι, λοιπόν, αυτήν την εποχή πάνω απ’ όλα καθήκον των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ένα διαφορετικό όραμα για την πορεία της χώρας. Και το σχέδιο για την υλοποίησή του...
ΠΗΓΗ: TO ΠΟΝΤΙΚΙ

Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ

Όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση της Κομισιόν, εντός του Μαρτίου η κυβέρνηση θα ανοίξει τα χαρτιά της για τα μέτρα που θα φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Για το νέο φορολογικό σύστημα που προετοιμάζει η κυβέρνηση, η Ευρωπαική Επιτροπή υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να είναι «φιλικό» προς την ανάπτυξη, φθηνότερο στη φορολογική συμμόρφωση και απλούστερο. Με την κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί ότι θα βάλει τέλος στις ρυθμίσεις που οδηγήσουν σε φορολογική αμνηστία, η Κομισιόν που διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ζητά περισσότερους φορολογικούς ελέγχους, ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των επιδόσεων των εφοριών, αντικατάσταση των εφόρων που δεν πετυχαίνουν τους στόχους, και ελέγχους «πόθεν έσχες» στους φορορελεγκτές.

Θεωρεί την πάταξη της φοροδιαφυγή κορυφαία προτεραιότητα όχι μόνο για την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των ελλειμμάτων αλλά για την κοινωνική αποδοχή των μέτρων που προγράμματος προσαρμογής.
Οι εισηγήσεις ΔΝΤ και Κομισιόν όπως φαίνεται θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος το οποίο αναμένεται να φέρει πρόσθετα φορολογικά βάρη στα νοικοκυριά. Το νέο φορολογικό «πακέτο» που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των προτιμησιακών καθεστώτων ακόμα και στις παραμεθόριες περιοχές. Ειδικότερα προωθείται:
- περικοπή των εκπτώσεων από το φόρο των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις κ.α.

- περικοπή φορολογικών απαλλαγών που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές,
- κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

Αλλαγές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές στο εφάπαξ προανήγγειλε κατά τη σημερινή, άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν δυο μήνες μετά, με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. 
Συμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση, με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Η ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική.

 Σε ότι αφορά ασφαλιστικούς οργανισμούς που χορηγούν εφάπαξ αλλά παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εξετάζεται η καθιέρωση μεγαλύτερης εισφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν με τη συνταξιοδότησή τους το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά δυο χρόνια.
ΠΗΓΗ: TVXS

Αθετείται το 1 προς το 10 στο Δημόσιο - Στοχευμένες απολύσεις προτείνει η τρόικα

Κόλαφος για την αποτελεσματικότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, από την πλευρά του περιορισμού του κράτους, είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δεύτερο πρόγραμα προσαρμογής της Ελλάδας. 

Αναφέρει ότι η αναλογία 1 πρόσληψης για 10 αποχωρήσεις αθετήθηκε το 2011, εισηγείται την υπαγωγή σε καθεστώς εφεδρείας 15.000 υπαλλήλων προ της απόλυσής τους και προτείνει στοχευμένες απομακρύνσεις πλεονάζοντος προσωπικού, προεξαγγέλοντας και την εκ βάθρων αναδιοργάνωση 15 υπουργείων έως το καλοκαίρι.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι «οι μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης βρίσκονται σε εξέλιξη», αν και σε «πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χρόνος προτού εμφανισθούν απτά αποτελέσματα».
Παραδέχονται ότι «ύστερα από τη δημοσίευση της Εκθεσης του ΟΟΣΑ -Λειτουργική Αποτίμηση της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα-ξεκίνησε μία νέα περίοδος μεταρρυθμίσεων με την εγκόλπωση των μεταρρυθμίσεων του Οργανισμού σε νόμο (ο οποίος βρίσκεται υπό προετοιμασία) και τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη με τη βοήθεια και της εξωτερικής τεχνικής βοήθειας».
Και στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν, «δεκαπέντε υπουργεία πρόκειται να αναδιοργανωθούν πλήρως έως το καλοκαίρι με πρώτο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογη δουλειά προετοιμάζεται επίσης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».
Ομως οι διαπιστώσεις της Ευρωπαίκής Επιτροπής είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για το επίπεδο περιορισμού του μεγέθους του κράτους. Ετσι, και την στιγμή που χιλιάδες Ελληνες πολίτες έχουν φθάσει στα όρια της φοροδοτικής ικανότητάς τους, σχετικό απόσπασμα αναφέρεται:
«Η μείωση στην απασχόληση του δημοσίου τομέα είναι βραδύτερη της προγραμματισθείσης αφού οι περισσότερες των αναμενομένων αποχωρήσεις εξανεμίστηκαν από τις επίσης μεγαλύτερες των προσδοκώμενων εισροές.
Η τάση αυτή δείχνει να σχετίζεται με την έλλειψη αποτελεσματικού κεντρικού συντονισμού των αποφάσεων του δημοσίου και με την ασθενική εφαρμογή των συμπεφωνημένων μέτρων που είχαν στόχο στη μείωση της απασχόλησης στο κράτος.
Ειδικότερα, το 2011 οι νέες προσλήψεις ξεπέρασαν το ανώτατο επιτρεπτό όριο της αναλογίας 1 προς 10 (σύμφωνα με το οποίο μόνον ένας για κάθε δέκα εργαζομένους που αποχωρούν από το Δημόσιο επιτρέπεται να αντικατασταθεί από νεοπροσλαμβανόμενο).
Επιπλέον, μικρός μόνον αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού μεταφέρθηκε στο σχήμα της εφεδρείας.
Η απώλεια αυτή ίσως έχει ισοσταθμιστεί από μία αυξητική τάση των εθελούσιων συνταξιοδοτήσεων, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της θέσπισης του θεσμού της εφεδρείας».
Οι συντάκτες της έκθεσης καταγράφουν τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα κατά τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενους στην περίοδο 2011 -15 αλλά προειδοποιούν:
«Για να επιτύχει το στόχο αυτό, αναμένεται να εφαρμόσει αυστηρά τον υφιστάμενο αριθμητικό κανόνα μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων, να μειώσει τις προσλήψεις συμβασιούχων και να μεταφέρει στην εφεδρεία 15.000 υπαλλήλους προς της απόλυσής τους.
Η αποστολή (σσ: της τρόικας) έχει τονίσει ότι η μείωση του προσωπικού δεν πρέπει να λάβει χώρα οριζοντίως αλλά με στοχευμένη προσέγγιση για να προσδιορίσει τους πλεονάζοντες σε διάφορες μονάδες ή υπηρεσίες με διοικητική αλληλοεπικάλυψη ή/και υπεράριθμους υπαλλήλους απέναντι σε άλλους τομείς του δημοσίου τομέα.
Η στοχευεμένη αυτή δράση θα πρέπει να υποστηριχθεί από την υφιστάμενη διοικητική μεταρρύθμιση.
Νέα μέτρα 11,5 δις την διετία 2013 - 2014
Στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το 2013 και 2014 στο 5,5 % του ΑΕΠ, ποσοσό που αντιστοιχεί σε δημοσιονομική προσαρμογή ύψους περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων.
Η ύφεση εκτιμάται ότι το 2012 θα φτάσει το 4,75% με τάσεις κλιμάκωσης ενώ η μέση ανεργία τοποθετείται στο 18% το 2012 αλλά σημειώνεται ότι σε ορισμένα τρίμηνο θα υπερβεί το 20%.
Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται ότι το πρώτο κύμα περικοπών που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στις αρχές του έτους (ύψους 1,5% του ΑΕΠ) θα επιτρέψει στη χώρα να επιτύχει μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1% για φέτος.
"Ωστόσο, οι προβλέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποκαλύπτουν μεγάλα δημοσιονομικά κενά για το 2013 και το 2014", αναφέρει η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η υστέρηση για την διετία αυτή αγγίζει το 5,5%.
Για αυτό το λόγο, η Ελλάδα θα πρέπει να ανακοινώσει και να υιοθετήσει σημαντικές, πρόσθετες περικοπές δαπανών τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα με την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Μάρτιο του 2012.
ΠΗΓΗ: Eθνος online

Οι αμοιβές και το περιβάλλον εργασίας κρατικών λειτουργών σε διάφορες χώρες




Βολιβία, Tinguipaya – Αστυνομικός – Μηνιαίος μισθός: 100 δολάρια



Ινδία, Bihar – Γραμματέα στην πολιτεία της Bihar- Μηνιαίος μισθός: 110 δολάρια



Κίνα, Shandong – Πρόεδρος κρατικού συλλόγου για τη Τέχνη και τη Λογοτεχνία - Μηνιαίος μισθός: 496 δολάρια



Γαλλία, Auvergne - Υπάλληλος επιτροπής για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στο δήμο Auvergne – Μηνιαίος μισθός: 1.550 ευρώ



Ρωσία, Tomsk – Αστυνομικός - Αν και δεν αποκάλυψε το μισθό του, η θέση του και η προϋπηρεσία του τον τοποθετούν σε μια κλίμακα της τάξης των 143 δολαρίων μηνιαίως.



Υεμένη, Al-Mahwit – Υπάλληλος περιφερειακού γραφείου υπουργείου - Μηνιαίος μισθός: 67 δολάρια



Λιβερία, Margibi County – Διοικητής σταθμού κυκλοφορίας της εθνικής αστυνομίας - Μηνιαίος μισθός: 16 δολάρια



ΗΠΑ, Texas – Σερίφης - Μηνιαίος μισθός: 3.166 δολάρια



Βολιβία, Cornelio Saavedra – Προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών του δήμου - Μηνιαίος μισθός: 143 ευρώ



Κίνα, Shandong - Γενικός γραμματέας υπηρεσίας για τη δημόσια ασφάλεια - Μηνιαίος μισθός: 286 ευρώ



Γαλλία, Auvergne – Αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών - Μηνιαίος μισθός: 2.200 ευρώ



Λιβερία, River Gee County - Επίτροπος της περιοχής Nyenawliken - Μηνιαίος μισθός: 19 ευρώ


 

ΗΠΑ, Texas – Texas Ranger - Μηνιαίος μισθός: 3.720 ευρώ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

Στην κεντρική παρέλαση της Αθήνας θα υπάρξει αυξημένη παρουσία τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής υπουργοί: Εσωτερικών Α. Γιαννίτση, Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλο και Π. Καψή.

Αλλάζουν το Σύνταγμα με 5ετή θητεία, 400 βουλευτές και ενισχυμένη αναλογική

Αλλάζουν το Σύνταγμα με 5ετή θητεία, 400 βουλευτές και ενισχυμένη αναλογική
Αλλάζει το σύνταγμα μετά τη συγκρότηση της νέας βουλής
με πρωτοβουλία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 5ετής θητεία, αύξηση βουλευτών και μεγαλύτερη δύναμη στα 2 πρώτα κόμματα εις βάρος των μικροτέρων οι αλλαγές.
Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού...που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές περνά και μέσα από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής με πρωτοβουλία των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Ηδη από τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας - το παλαιότερο think tank - που λειτουργεί στην Ελλάδα και πρόσκειται στη ΝΔ θα αναρτήσει στον διαδικτυακό ιστότοπό του 20 προτάσεις για την τροποποίηση του Συντάγματος που αναφέρονται στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», στις αλλαγές αυτές συμφωνεί η ηγεσία της ΝΔ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και αναμένεται να κυριαρχήσουν στον διάλογο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνονται:
Αυστηρά 5ετής κοινοβουλευτική θητείαΠροτείνεται σταθερή κοινοβουλευτική θητεία με διάλυση της Βουλής μόνον εφόσον το εγκρίνουν τα 2/3 των μελών του Κοινοβουλίου, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης που εισήχθη πρόσφατα και στο βρετανικό κοινοβούλιο. Κατά πάσα πιθανότητα, η θητεία που θα προταθεί θα είναι πενταετής. Εχει επίσης προταθεί, αν κατά τη διάρκεια της πενταετίας προκηρυχθούν για οποιονδήποτε λόγο πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές να έχει θητεία μόνο για το υπόλοιπο της πενταετίας.
Εποικοδομητική πρόταση δυσπιστίαςΚατά το γερμανικό πρότυπο, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης (άρθρο 34, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος) προτείνεται να κατατίθεται μόνο αν περιλαμβάνει πρόταση νέου πρωθυπουργού.
Εκλογή Προέδρου της ΔημοκρατίαςΠροτείνονται αλλαγές έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών ή η παράταση της θητείας του απερχόμενου προέδρου, π.χ. για ένα έτος, με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.
Επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικήςΟπως αναφέρει η πρόταση του ΚΠΕΕ, «οι πρόσφατοι εκλογικοί νόμοι (από τη δεκαετία του '90 και μετά) έχουν νοθεύσει την αρχική φιλοσοφία της ενισχυμένης αναλογικής, αφού ενισχύουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του πρώτου κόμματος σχεδόν αποκλειστικά εις βάρος του δευτέρου και όχι των μικροτέρων. Αυτό αποτελεί παράγοντα αστάθειας του κομματικού συστήματος. Πρέπει ως εκ τούτου να εξετασθεί η αποκατάσταση της αρχικής λειτουργίας των εκλογικών συστημάτων αυτού του τύπου που, σε μια προσπάθεια δημιουργίας σταθερών μεγάλων κομμάτων με κυβερνητική προοπτική, ευνοεί όχι μόνο το πρώτο αλλά όλα τα μεγάλα κόμματα εις βάρος των μικρών κομμάτων (τα οποία γίνονται αντιληπτά ως οιονεί κόμματα διαμαρτυρίας ή των άκρων).
Αύξηση του αριθμού των βουλευτώνΣε αντίθεση με τις προτάσεις βουλευτών και κομμάτων για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, το ΚΠΕΕ προτείνει αύξησή τους με την αιτιολογία ότι θα αυξανόταν η εκπροσώπηση απομακρυσμένων περιοχών και θα μειωνόταν η εξάρτηση των πολιτικών από τα ΜΜΕ.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Μειώσεις άνω του 30% στις οργανικές μονάδες των υπουργείων


Η κατάθεση νομοσχεδίου, για τη μείωση των δομών της δημόσιας διοίκησης, τουλάχιστον κατά 30%, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με πρόσκληση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Υποδομών Μάκης Βορίδης, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Επικρατείας Παντελής Καψής.
Σχετική επιστολή είχε αποστείλει ο κ. Ρέππας στους συναδέλφους του στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011. Εξαιρούνται, λόγω ιδιαιτεροτήτων των δομών τους, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Έπειτα από πεντάμηνη επεξεργασία, καταρτίστηκαν νέα οργανογράμματα, τα οποία θα αποτελέσουν ενιαίο νομοσχέδιο, που θα προωθηθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μεγαλύτερη μείωση αναμένεται στο υπουργείο Ανάπτυξης που έχει εισηγηθεί κατάργηση ή συγχώνευση μονάδων κατά 50%.


Πιθανότατα το θέμα να συζητηθεί και στο υπουργικό της Πέμπτης.


Η λυπητερή της Εφορίας για τα ακίνητα

Δυσβάστακτο είναι το φορολογικό βάρος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και θα γίνει ακόμα επαχθέστερο με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε πρακτικό οδηγό για τους επιβαλλόμενους φόρους, τα αφορολόγητα ποσά και τις ισχύουσες εκπτώσεις. Αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα θα αρχίσει η παραλαβή των σημειωμάτων του ΕΤΑΚ, για να ακολουθήσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ.
Ο φόρος κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καταβάλλεται σε 12 ίσες διμηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ, αν η βεβαίωση έγινε με βάση τη δήλωση του υπόχρεου ή την έκδοση οριστικής πράξης ή μετά από συμβ
Ο φόρος κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καταβάλλεται σε 12 ίσες διμηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ, αν η βεβαίωση έγινε με βάση τη δήλωση του υπόχρεου ή την έκδοση οριστικής πράξης ή μετά από συμβιβασμό και την καταβολή του 1/5 ή ύστερα από απόφαση δικαστηρίου ή από δικαστικό συμβιβασμό

«Φωτιά» είναι οι φόροι που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων, που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, η οποία δεν αποκλείεται να συνοδευτεί με περικοπή των αφορολόγητων ποσών.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Mέσω Taxisnet οι δηλώσεις μισθωτών με εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ

Υποχρεωτικά μέσω του TAXISnet θα υποβάλουν από φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί, με ετήσιο εισόδημα που υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.
Αυτό προβλέπει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων σύμφωνα με το οποίο ηλεκτρονικά θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από κάποιο όριο, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί και θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα ισχύσει για τους συνταξιούχους.
Στόχος είναι από το 2013 όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβάλλονται ηλεκτρονικά προκειμένου να τελειώσει το χαρτοβασίλειο των εντύπων που στοιβάζονται στις εφορίες αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταυρώσεων των στοιχείων των εισοδημάτων των φορολογούμενων. Σημειώνεται ότι ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται από τον Απρίλιο να ξεκινήσει την αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων του ΕΤΑΚ 2009. Ειδοποιήσεις της εφορίας αναμένεται να φθάσουν σε 370.000 φορολογούμενους που υποχρεούνται να καταβάλουν φόρο.
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Aνακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. για την ημέρα της γυναίκας

Η Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ευκαιρία την 8η Μάρτη 2012, ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα με τους άνδρες καθώς και για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη σε ανακοίνωσή απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν την ανατροπή δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες παλαιότερων γενεών και τώρα προσπαθούν να τους πάρουν πίσω.
Στο κείμενο γίνεται λόγος και για τη μετά μνημόνιο εποχή επισημαίνοντας ότι «Τα τελευταία, όμως, χρόνια και ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου η γυναίκα ήταν από τα πρώτα θύματα της άγριας καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε και της αντιλαϊκής πολιτικής που με ευθύνη των Κυβερνήσεων σε συνεργασία με την Τρόικα εφαρμόζονται σε αυτό τον τόπο. Οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, μισθοί εκμηδενίζονται, συντάξεις καθίστανται προνοιακά επιδόματα, Συλλογικές Συμβάσεις καταργούνται, κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται.»

Καλούμε όλες τις γυναίκες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να συμμετέχουν στους συλλογικούς αγώνες για αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη.Τα συνδικάτα ενισχύουν, προωθούν και προστατεύουν τη γυναικεία συμμετοχή, ενισχύοντας την παρουσία γυναικών στις διοικήσεις τους».

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 07 Μαρ 12


Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αθήνα

Στις 7 και 8 Μαρτίου το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αρεταίειο θα προσφέρει δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε γυναίκες που δεν είναι ασφαλισμένες, τις ώρες 09:00-13:00.

Στις 8 Μαρτίου δωρεάν ιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Ερρίκος Ντυνάν, για κάθε γυναίκα που θα εξετασθεί κατά τις ώρες 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθει από τις 10.00 έως τις 14.00 ενημερωτικη ημερίδα με θέμα "Γυναίκα και υγεία", που θα περιλαμβάνει και συζήτηση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Πληροφορίες
Αρεταίειο νοσοκομείο, Βασ.Σοφίας 76, τηλ: 2107217835, 2107286353
Ερρίκος Ντυνάν, Μεσογείων 107, τηλ: 2106972000
Συναυλία του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το έργο "Gloria" του Αντόνιο Βιβάλντι για δύο σοπράνο, μία μέτζο σοπράνο, μεικτή χορωδία και ορχήστρα και η Συμφωνία αρ. 2 του Μπετόβεν.

Σολίστ: Μαρία Ίμπρη (σοπράνο), Κατερίνα Νουνοπούλου (σοπράνο), Σοφία Καρβουνά (σοπράνο), Ελένη Μπαρκαγιάννη (μέτζο σοπράνο), Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο)
Διεύθυνση χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Ώρα έναρξης: 20.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Έκθεση φωτογραφίας "Αmarilis 20:1" στην Τεχνόπολη

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1» φιλοξενείται στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Σε αυτή παρουσιάζεται υλικό-μαρτυρίες από 20 γυναίκες και έναν άνδρα, που συμμετέχουν στην εικαστική ομάδα Template Life. Η έκθεση αποτελεί ένα φόρο τιμής στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους γράφουν καθημερινά ιστορία. Είσοδος ελεύθερη.

"Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.2103607867  
Έκθεση φωτογραφίας "Γυναίκες εν κινήσει" στο Μετρό Σύνταγμα

Στον σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, μέχρι τις 15 Μαρτίου, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Γυναίκες εν κινήσει". Το θέμα είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι γυναίκες που κυκλοφορούν με ποδήλατο, μηχανή, αυτοκίνητο, που εργάζονται ως οδηγοί τρένων, μετρό, λεωφορείων, φορτηγών, ταξί κ.λπ., καθώς και οι γυναίκες με παιδιά σε καρότσια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στη πόλη.

Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων στο Ινστιτούτο Θερβάντες
"6 γυναίκες, 6 φωνές" τιτλοφορείται η συλλογή διηγημάτων που παρουσιάζουν στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ (EUNIC) Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν η Βανέσσα Γκέμπι, η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρτα Πεσαροδόνα και η Ανέττε Μάτσον. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου και θα προλογίσει η Μαρία Στρατηγάκη, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 
Βραβείο Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
Την Ευαγγελία Ξενοπούλου, πρόεδρο του Σωματείου "Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου" για την κοινωνική προσφορά της, βραβεύει φέτος ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.
Ξενοδοχείο Τιτάνια, οδός Πανεπιστημίου 52α –Αθήνα
Ώρα έναρξης: 6.30 μ.μ.
ΠΗΓΗ:MONOPOLI.GR

Κύρωση Ν. 4047/23-02-12


 

Κατεβάστε εδώ το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011» και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων εφαρμογής του ν. 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015».

Έλληνας κροίσος με 9 γράμματα = Βουλευτής


Δείτε αναλυτικά την περιουσία των 300 της Βουλής - Περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις.
- Περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις
- 3.984 σπίτια, διαμερίσματα και εξοχικά
- 19.879.401 τ.μ. σε γη

Περισσότερα, από 60 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, 3.984 ακίνητα και 19.879.401 τ.μ. γης κατέχουν οι 300 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής σύμφωνα με εντυπωσιακή καταμέριση που παρουσιάζει το Olympia.gr.
Αναλυτικά, οι συντάκτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν μηχανογραφήσει αναλυτικά όλα τα «πόθεν έσχες» που παρουσιάζουν την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών για το 2009 και παραθέτουν το σύνολο των εισοδημάτων, των καταθέσεων και των ακινήτων που διαθέτει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την καταγραφή του Olympia.gr οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις των 300 της Βουλής ανήλθαν το 2009 σε 63.568.999 ευρώ ενώ τα συνολικά τους εισοδήματα (βουλευτική αποζημίωση, άλλες πηγές και εισοδήματα συζύγων) ανέρχονται σε 44.252.944,92 ευρώ.
Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής: η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 24.348.227,57 ευρώ, επιπροσθέτως σε 9.709.701,39 ευρώ ανέρχονται τα συνολικά εισοδήματα από άλλες πηγές ενώ σε 10.195.015,96 ευρώ ανέρχονται τα εισοδήματα των συζύγων των βουλευτών.
Πέραν τούτων, το σύνολο των ακινήτων των ελλήνων βουλευτών ανέρχεται σε 3984 ή 229.908,73 τ.μ. που σημαίνει πως σε κάθε ένα αντιστοιχούν 13,2 ακίνητα ή περίπου 766 τ.μ.!
ΠΗΓΗ:Newscode.

Στις εφορίες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Στην ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που εξουσιοδοτεί τις εφορίες να ρυθμίσουν τις δόσεις ή να περιορίσουν το τέλος, υπό προϋποθέσεις.Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες, προβλέπει οτι ο έφορος θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθουν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν αδυναμία καταβολής του τέλους.

Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά οτι εφόσον συντρέχουν οι προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος, «ο προιστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

Ποια η διαδικασία προληπτικού ελέγχου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δώδεκα ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις

Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο 2 εκατομμύρια Έλληνες

Βαρύς και ασήκωτος θα είναι φέτος ο... λογαριασμός της εφορίας, καθώς κρύβει 12 «παγίδες» για τους φορολογούμενους.

Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους.

Όπως γράφει το «Έθνος», ελέω τεκμηρίων, στην τσιμπίδα της εφορίας θα πιαστούν τουλάχιστον 3.000.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων τα 2.000.000 πέρυσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Επίσης, οι επιστροφές φόρου θα είναι μηδαμινές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και εξαιτίας των ψαλιδισμένων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το ελάχιστο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα είναι ελάχιστες.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πάνε οι δικηγόροι για το χαράτσι

Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου, θα πραγματοποιήσουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό θα γίνει μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναφέρει ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι», αλλά έκρινε ότι το τέλος αυτό είναι συνταγματικό γιατί δεν θα εισπράττεται σε μόνιμη βάση, αλλά έχει παροδικό χαρακτήρα (δύο χρόνια).
Όπως δήλωσε ο κ. Αργυρός: «την ικανοποίησή του που το ΣτΕ προέβη σε μια μεγάλη τομή, καθώς: α) έκρινε μνημονιακό νόμο αντισυνταγματικό, β) έκρινε μια για πάντα ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόβει το ρεύμα στον κοσμάκη που δεν μπορεί να πληρώνει το "χαράτσι" αφού το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και γ) έκρινε ότι το "χαράτσι" είναι νόμος περιορισμένης χρονικής ισχύος, με τεράστιες συνέπειες για το μέλλον».

Mea culpa από την Α.Διαμαντοπούλου για την αντίδρασή της στις μαθητικές χειρονομίες

«Αντέδρασα εν θερμώ, λάθος»


H υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου
H υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου   (Φωτογραφία:  Icon )


Κατανόηση για την «οργή και το θυμό» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των μαθητών που πρόσφατα εκφράστηκαν με χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, παραδεχόμενη ότι ήταν λάθος της να αντιδράσει αρχικά «εν θερμώ».

«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» δήλωσε την Κυριακή η κυρία Διαμαντοπούλου.

Κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε την επομένη, 22 Φεβρουαρίου: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν. Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά.»
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Στη ΔΟΥ θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Αρμόδιοι οι έφοροι


Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών
Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Στην οικεία ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι, να αυξηθούν οι δόσεις ή και να μειωθεί το λεγόμενο «χαράτσι».

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες, αφού περάσουν 120 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του φόρου ο προϊστάμενος κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος- «είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

Δεν θα συμβεί το ίδιο με όσους έχουν τη δυνατότητα, άλλα δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων και για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Την Παρασκευή η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους ακινήτων αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος.
Η διοίκηση της ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι ούτε έχει κοπεί αλλά ούτε και πρόκειται να κοπεί το ρεύμα επειδή δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων, αλλά κόβεται μόνο εάν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί του ρεύματος πάνω από δυο δίμηνα. Επισημαίνει παράλληλα ότι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ