Σαν σήμερα, ο Μ. Γλέζος και ο Α. Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Σαν σήμερα, το 1941, δύο φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας πηγαίνουν στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, βρίσκουν και μελετούν όλα τα σχεδιαγράμματα της Ακρόπολης. Όταν θα κατεβάσουν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο, θα αφήσουν επίτηδες επάνω στον ιστό τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να μην κατηγορηθούν οι Έλληνες φύλακες.

Συνταξιούχος βρέθηκε κρεμασμένος σε πλατεία της Νίκαιας!

Συνταξιούχος βρέθηκε κρεμασμένος σε πλατεία της Νίκαιας!
Μία ακόμη αυτοκτονία συνταξιούχου συγκλονίζει από νωρίς το πρωί την κοινή γνώμη. Ένας 60χρονος συνταξιούχος, πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένος λίγο μετά τις επτά το πρωί, στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια.

Οι περαστικοί, που εντόπισαν τον άτυχο άνδρα, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνταξιούχος δεν είχε επάνω του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία του. 

Το μόνο που είχε πάνω του ήταν το σημείωμα στο οποίο εξηγούσε ότι οικονομικοί λόγοι τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Το σημείωμα φέρει την υπογραφή «Αλέξανδρος».

Newpost.gr

Aπίστευτο! Με 380.000 και κάτι μισθό δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ... η Κριστίν Λαγκάρντ

Διαβάστε παρακάτω τα φορολογικά τερτίπια της Κυρίας των... τιμών!

«Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. Καμιά συμπόνια» δήλωσε πριν από μερικές μέρες στην εφημερίδα Guardian. Η δήλωση αυτή και εκείνη πως «πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους Έλληνες» προκάλεσαν σάλο. «Ανάγκασαν» ακόμη και τον Φρανσουά Ολάντ να την «αδειάσει». «Οδήγησαν» χιλιάδες Έλληνες να της επιτεθούν μέσω Facebook. Την υποχρέωσαν σε διορθωτική δήλωση για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αλλά δεν τα κατάφερε...

Και οι συνέπειες συνεχίζονται! Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να βγάλει στη... φόρα τα φορολογικά «άπλυτα» της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν, εκείνη που κάνει μαθήματα καλής φορολογικής συμπεριφοράς σε έναν ολόκληρο λαό, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

Ο μισθός της, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, φτάνει τις 380.959 ευρώ το χρόνο. Και για όλο αυτό το ποσό, η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ φόρο! Γιατί; Γιατί «κρύβεται» πίσω από τη διπλωματική της θέση. Η Monde επικαλείται στοιχεία της ιστοσελίδας toutsurlesimpots.com, που είχε κάνει αποκαλύψεις για την Κριστίν Λαγκάρντ από τον περασμένο Ιούλιο!

Εξαιτίας της διεθνούς της θέσης, η Λαγκάρντ έχει ενταχθεί σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και όλα της τα έσοδα από το ΔΝΤ δεν είναι φορολογητέα! Και αυτό ορίζεται από τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης, που υπογράφηκε το 1961 και ορίζει ότι: ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο.

Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Tromaktiko

Έρχονται τα πάνω κάτω στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας

Την ώρα που τα δημόσια πανεπιστήμια αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν να… υπάρχουν, το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου ιδρύει την πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή στη χώρα, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς θα πρόκειται για ένα διεθνούς κύρους ΑΕΙ που θα απευθύνεται σε Έλληνες, Κύπριους, Ευρωπαίους και Βαλκάνιους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, η Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Δικαίου αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους φοιτητές την άνοιξη του 2013.

Τα μαθήματα θα διδάσκονται μόνο στα Αγγλικά και τα δίδακτρα θα κυμαίνονται από 4.000 ως 6.000 ευρώ.

Η εισαγωγή στους κόλπους του θα γίνεται μέσω εξειδικευμένων τεστ που θα διενεργεί το νέο πανεπιστήμιο και οι εγκαταστάσεις του θα βρίσκονται στα Λεγραινά Σουνίου.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα συνιστά μία πολύ δυνατή ομάδα Ελλήνων και ξένων καθηγητών που αποτελούν την «αφρόκρεμα» στο είδος τους.
  www.alepouditsa.gr 

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ!


Επιτέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται υπεύθυνα για την ύπαρξη σχεδίου Β, στο οποίο προβλέπονται νέοι ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ! Διαβάστε τις απαντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη: Ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αν υπάρχει plan B στο MEGA, σε περίπτωση την οποία οι Ευρωπαίοι ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση (πρώην ακύρωση) αλλά κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές πόρισμα (διαπραγμάτευση με Λαφαζάνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι κ 4ετία). Ο Σταθάκης -προς τιμήν του- είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε δίχως να δημαγωγεί και να εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις (θα είναι σαφώς >1δις), μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.

Σε επόμενη -δικαιολογημένη- ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση (σαφώς κ την αυξάνουν), ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση. Αν και η εκτίμηση αυτή είναι λανθασμένη, τουλάχιστον παίρνουμε επιτέλους μία συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
epikairo.gr

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου - λόγω των εθνικών εκλογών - η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.
Η προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση έως και τις 15 Ιουλίου.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.
Η προθεσμίας λήγει στις 31 Μαΐου και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση ως το τέλος Ιουνίου.

Πόσα θα πληρώσω στην εφορία εφέτος;


Στο εκκαθαριστικό του 2012, θα αποτυπωθούν δύο φόροι. Ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης. Για να μάθετε λοιπόν από τώρα πόσα θα πληρώσετε, χρειάζεστε δύο πράγματα: το χαρτί που σας έχει δώσει ο εργοδότης και τους πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr στο αφιέρωμα που ακολουθεί. 
Θα προσεγγίσετε με αρκετή ακρίβεια το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε κάνοντας τα ακόλουθα βήματα:
1.    Από το εκκαθαριστικό που σας έχει δώσει ο εργοδότης, θα βρείτε το δηλωθέν εισόδημα. Θα λάβετε υπόψη το καθαρό εισόδημα και όχι αυτό που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές.
2.    Με βάση το εισόδημα, θα ανατρέξετε στον πίνακα για να βρείτε το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί
3.    Από το εκκαθαριστικό του εργοδότη, θα βρείτε πόσος φόρος έχει παρακρατηθεί. Το ποσό αυτό θα πρέπει να το αφαιρέσετε από το ποσό του φόρου που έχετε βρει -μέσω του πίνακα- στον πίνακα 2. Να ξέρετε ότι το ποσό που έχει παρακρατηθεί, αποκλείεται να είναι όσο και το ποσό του φόρου που βγάζει η κλίμακα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει γίνει μείωση του αφολογήτου της κλίμακας μέσα στο 2011.
Μετά την εξεύρεση του ποσού, το μόνο που μπορεί να περιορίσει τη φορολογική σας επιβάρυνση, είναι το να έχετε πραγματοποιήσει κάποιες δαπάνες οι οποίες μειώνουν το φόρο. Αυτές είναι:
1.    Τόκοι στεγαστικών δανείων (εκπίπτει το 10% για σπίτια η επιφάνεια των οποίων δεν υπερβαίνει τα 120 τετραγωνικά και για δάνεια το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ)
2.    Φροντιστήρια των παιδιών (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ)
3.    Ενοίκιο κύριας κατοικίας (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ)
4.    Ιδιαίτερα μαθήματα (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ) κλπ
 
Τον πίνακα θα τον επιλέξετε ανάλογα με την οικογενειακή σας κατάσταση
Όταν λέμε οι φορολογούμενοι να έχουν παιδιά, εννοούμε τα παιδιά να βαρύνουν φορολογικά τον γονιό. Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις. Αν υποβάλλεται κοινή φορολογική δήλωση, η σύζυγος, δεν έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει και πάλι το αυξημένο αφορολόγητο των παιδιών. Οπότε θα χρησιμοποιήσει τον πίνακα με τον φόρο για τους γονείς χωρίς παιδιά.
 


Το πρώτο θέμα online

Καθορισμός κατηγοριών δικαιούχων παροχής υπηρεσιών απο τα στρατιωτικά φαρμακεία




Και νέα μέτρα, παρά την ύφεση, «θέλουν» οι Βρυξέλλες

Την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 7,6 δισ. ευρώ για το 2013, διαπιστώνει για την Ελλάδα η Κομισιόν, επειδή διαπιστώνει ότι τα μέτρα του Μνημονίου ΙΙ δεν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν την μείωση του ελλείμματος.
Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα μεν μέτρα που ελήφθησαν για το 2012 επαρκούν, θα απαιτηθούν όμως και άλλα για τα επόμενα χρόνια, ανεβάζοντας τον «λογαριασμό» της 2013-2014 πάνω και από τα 21 δισ ευρώ! 
Συγκεκριμένα, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η κυβέρνηση πρέπει να εξειδκεύσει μέτρα 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, τα οποία προβλέπονται στο μνημόνιο και αφορούν σε περικοπές δαπανών, κάτι που σημαίνει νέο ψαλίδισμα στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων, ειδικά για το 2013 η Κομισιόν συστήνει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ύψους 7,6 δισ. ευρώ, για να διασφαλιστούν μελλοντικά πλεονάσματα.
Στην έκθεση υπενθυμίζεται και ότι η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει και νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταργήσει καταργήσει φοροαπαλλαγές και θα διασφαλίζει πως θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 2,4 δισ. ευρώ.
Και όλα αυτά ενώ, όπως επισημαίνεται και στην έκεθση, η ύφεση θα «κτυπά κόκκινο» φέτος,  στο 4,7% ενώ για του χρόνου η Κομισιόν προβλέπει... μηδενική ανάπτυξη!
Επιπλέον οι αναλυτές της ΕΕ εκτιμούν πως θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριώνκαθώς οι αμοιβές των εργαζομένων θα μειωθούν φέτος κατά 8% και κατά 1,3% το 2013. Η ανεργία θα αυξηθεί από το 17,7% πέρυσι στο 19,7% το 2012, και θα παραμείνει στο 19,6% και το 2013.
Το πρώτο θέμα online

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Για να μπείτε στην αξιόλογη αυτή εφαρμογή  - πατήστε εδώ.

Φορολογικές δηλώσεις μέσω Ίντερνετ




thumb
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο φο­ρολογούμενοι θα υποχρεωθούν φέτος να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για πρώτη φορά μέσω Ίντερνετ. Η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης έχει όμως και αυτή τα κλειδιά της, τα οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν προκειμένου να μην βρε­θούν προ εκπλήξεων. Τα κυριότερα σημεία αναφο­ρικά με τις eδηλώσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι είναι:
1. Όλοι οι φορολογούμενοι με πραγματικό ετή­σιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ (πλην των συ­νταξιούχων) υποχρεώνονται από φέτος να υποβά­λουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω Ίντερνετ στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πλη­ροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).
2. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ορίστηκε φέτος στις 15 Ιουνίου.
3.  Οι φορολογούμενοι που δεν είναι πιστο­ποιημένοι στη ΓΓΠΣ και έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα λάβουν συστημένη επιστολή με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet (κλειδά­ριθμο). Η πιστοποίησή τους δηλαδή θα γίνει αυτό­ματα από τη ΓΓΠΣ. Ωστόσο, αν οι φορολογούμενοι δεν λάβουν τη σχετική επιστολή έως το τέλος Μαΐ­ου, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την ΓΓΠΣ.
4. Οι φορολογούμενοι που έχουν πολύ σοβαρό λόγο (πλήρης αδυναμία πρόσβασης στο Ίντερνετ κ.λπ.) μπορούν να ζητήσουν από τον προϊστάμενο της εφορίας να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση χειρόγραφα.
5.  Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να αποκτή­σουν με δική τους πρωτοβουλία κωδικούς θα πρέ­πει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύ­θυνση www.gsis.gr. Στη συνέχεια θα πρέπει να πα­ραλάβουν τους κωδικούς από το τμήμα Μητρώου της εφορίας στην οποία υπάγονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο.
6.  Φορολογούμενοι με παλιούς κωδικούς του taxis (χωρίς κλειδάριθμο) έχουν δικαίωμα να τους χρησιμοποιούν έως το τέλος του 2012.
7. Στην περίπτωση που τόσο ο σύζυγος όσο και η σύζυγος διαθέτουν κωδικούς, θα πρέπει να χρησι­μοποιούνται οι κωδικοί του συζύγου.
8. Η υποβολή του εντύπου ακίνητης περιουσίας Ε9 έχει αποδεσμευτεί από τη φορολογική δήλωση (Ε1) και πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά έως τις 31 Ιουλίου 2012.
9.  Όσοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλω­ση μέσω Ίντερνετ θα πρέπει να διακρατήσουν τα δικαιολογητικά (δαπάνες, εισοδήματα κ.λπ.) και να τα προσκομίσουν στην εφορία εφόσον κληθούν για φορολογικό έλεγχο.
10. Μέσω Ίντερνετ υποβάλλονται μόνο εμπρό­θεσμες φορολογικές δηλώσεις.
ΠΗΓΗ: TO ΠΟΝΤΙΚΙ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Τα τελικά αποτελέσματα – Ποσοστά κομμάτων και έδρες

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος Όπως λοιπόν, ανακοίνωσε νωρίτερα, ο Φίλιππος Πετσάλνικος αυτά έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 18,85% και 108 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 17,78 και 52 έδρες

ΠΑΣΟΚ 13,18% και 41 έδρες

Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6% και 33 έδρες

ΚΚΕ 8,48% και 26 έδρες

Χρυσή Αυγή 6,97% και 21 έδρες

Δημοκρατική Αριστερά 6,10% και 19 έδρες

Η «λίστα» Παπαδήμου για τα μέτρα μέχρι τον Ιούνιο


Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους.

Το «protothema.gr» εξασφάλισε τα σχετικά έγγραφα και δίνει απάντηση στο τι μας περιμένει μέχρι τον Ιούνιο.
Η λίστα περιλαμβάνει μέχρι και τη σύνταξη έκθεσης για την απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος, ανοίγοντας ίσως ένα νέο μέτωπο. Δυστυχώς, για όλους μας, περιλαμβάνει μόνο όσα μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο 2. Γιατί, υπάρχουν και τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών, ωράριο, τράπεζες κοκ, που θα προσθέσουν κι άλλες «ειδήσεις» τις ερχόμενες εβδομάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση έδωσε 18 δισ. σε Εθνική, Πειραιώς, ALPHAκαι Eurobank και άφησε για μετά τις εκλογές τις αποφάσεις για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική.