Η λίστα με τις 6.500 απολύσεις το 2014

Μπαράζ απολύσεων εντός του 2014 φέρνει η συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα. Πρόκειται για το νέο κύμα απομακρύνσεων από το Δημόσιο 6.500 υπαλλήλων, το οποίο προβλέπεται από το Μνημόνιο.
Μέσα στους επόμενους μήνες υπάλληλοι από τις συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι μπαίνουν στο στόχαστρο.
Η μεγαλύτερη δεξαμενή αναμένεται να είναι αυτή της διαθεσιμότητας καθώς προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου 3.600 υπάλληλοι. Πρόκειται για τους υπάλληλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και μετά την πάροδο οκτώ μηνών δεν έχουν απορροφηθεί σε νέα θέση στο δημόσιο.
Οι απολύσεις των υπαλλήλων του δημοσίου θα προκύψουν μέσω συρρίκνωσης κρατικών δομών, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων. Πρόκειται σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται για 1.850 υπαλλήλους.
Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κ. Μητσοτάκη 1.050 θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η λίστα με τις απολύσεις
-3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα
-1.050 απολύσεις από τις συγκοινωνίες
-1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων
-Απολύσεις στο υπουργείο πολιτισμού
-Απολύσεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης
News.gr

Παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς Δημοσίους Υπαλλήλους που διαδήλωσαν μαχητικά σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας μας απαιτώντας την κατάργηση του Νόμου – έκτρωμα, για την αξιολόγηση. Με τη μαζική συμμετοχή τους διατράνωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση μειοψηφίας να διαλύσει τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου, να ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει παραπέρα τους μισθούς και να προωθήσει τον κανιβαλισμό στους χώρους εργασίας.
Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προχωρώντας ακόμη παραπέρα την ακροδεξιά πολιτική της, του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, αφού λίγες μέρες πριν επιστράτευσε τους απεργούς της προς πώληση ΔΕΗ, έστειλε στα δικαστήρια, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, την απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την αξιολόγηση, για να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική. Έντρομος ο Υπουργός των απολύσεων μπροστά στην καθολική άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να αποδεχτούν τις επιλογές της Κυβέρνησης του, καταφεύγει στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην καταστολή.
Στο Δικαστήριο μπροστά σε δεκάδες υπαλλήλους που παρακολουθούσαν τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε η ένδεια των επιχειρημάτων των δικηγόρων του Υπουργείου και αναδείχθηκε το δίκαιο του αγώνα των εργαζομένων. Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε με 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο
την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014
συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11:00πμ
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα
Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα δηλώνουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο την εναντίωση μας σε αυτές τις πολιτικές.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.
Με τον αγώνα μας απαιτούμε:
ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ