Υπέρ Πάγκαλου και κατά τρόικας

Η κυβέρνηση δεν δέχεται υποδείξεις για τις αμυντικές δαπάνες, τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος


O υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος
Σκληρός απέναντι στην τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ έχουν ζητήσει να μειωθεί το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την περικοπή των αμυντικών δαπανών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και επετέθη στην τρόικα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η τρόικα δεν θα «γίνει επίτροπος στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας» ούτε η κυβέρνηση θα δεχθεί υποδείξεις ή ακριτομυθίες από τους δανειστές της.

Μπορεί η χώρα «να έχει απωλέσει μέρος της δημοσιονομικής της κυριαρχίας», αλλά η κυριαρχία έχει διάφορες πτυχές και φυσικά δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η εδαφική κυριαρχία, όπως τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος, εξάλλου, τάχθηκε στο πλευρό του Θεόδωρου Πάγκαλου στην αντιπαράθεση του προέδρου της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, για την κλιμάκωση των φαινομένων αποδοκιμασίας εναντίον κυβερνητικών στελεχών και κυρίως του κ. Πάγκαλου, ο ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται «απρεπείς και βίαιες συμπεριφορές» οι οποίες «αποτελούν πολιτικά οργανωμένα happenings κατά πολιτικών στελεχών ως τροφή για τα δελτία ειδήσεων».

Newsroom ΔΟΛ