Στα χέρια των αρχών οι δολοφόνοι του 44χρονου Καντάρη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας για μία κάμερα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τον περίμενε η ετοιμόγεννη γυναίκα του να την πάει στο μαιευτήριο.


Δράστες είναι δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός εκ των οποίων οι δύο πρώτοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ασφάλεια ενώ αναζητείται ο τρίτος.

Οι δύο νεαροί προσήχθησαν από εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Μενάνδρου και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου ανακρίθηκαν και ομολόγησαν την πράξη τους, χωρίς ακόμη να είναι σαφές ποιος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega οι δύο δράστες είπαν στους αστυνομικούς ότι πούλησαν την κάμερα με την οποία ο 44χρονος θα κατέγραφε τον ερχομό της κόρης του στον κόσμο για 120 ευρώ στο Μοναστηράκι την ίδια ημέρα της δολοφονίας.

Για να φτάσουν στους δράστες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από αλλοδαπούς της περιοχής, στους οποίους έδειχναν τις φωτογραφίες που είχαν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha οι προσαγωγές από την Αστυνομία ήταν καθημερινές - μόνο την Πέμπτη προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ περίπου 40 άτομα.

Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

Η δολοφονία του 44χρονου άφησε ορφανά τέσσερα παιδιά συνολικά καθώς ο 44χρονος είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, ενώ η γυναίκα του που τον βρήκε νεκρό στο πεζοδρόμιο - γιατρός στο επάγγελμα- έφερε στον κόσμο σε κατάσταση σοκ, το δεύτερο παιδί τους.

Το περιστατικό προκάλεσε πρωτοφανή κρούσματα "πογκρόμ" κατά αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, με άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να επιτίθενται αναίτια και ανηλεώς σε μετανάστες ή άτομα με σκούρο δέρμα. Δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία δαρμένοι και τραυματισμένοι ακόμη και από μαχαίρια.

Την επόμενη της δολοφονίας Καντάρη, ένας νεαρός αλλοδαπός δολοφονήθηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να είναι σαφές αν τα δύο εγκλήματα συνδέονται.