Αντιδράσεις για την δημοσία δαπάνη κηδεία του Γιάννη Κεφαλογιάννη

Αντιδράσεις για την δημοσία δαπάνη κηδεία του Γιάννη Κεφαλογιάννη
Η κηδεία του Γιαννη Κεφαλογιάννη θα γίνει
δημοσία δαπάνη την Τρίτη 24/01 από το Α Νεκροταφείο. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ πέθανε χθες το πρωί από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 79 ετών.
Γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Διέγραψε μια λαμπρή πολιτική διαδρομή με μια όμως σκιά.
Το Σεπτέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία, επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε. Μετά την απόφαση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του άτυπου συμβούλου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο. Τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.
Αυτό το μελανό σημείο έχει προκαλέσει αντιδράσεις για το γεγονός ότι η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, δεδομένης και της μεγάλης οικονομικής επιφάνειας της οικογένειας. Κανένα κόμμα βέβαια επίσημα δεν αντέδρασε με το επιχείρημα στα πηγαδάκια της βουλής να είναι ότι "ο Κεφαλογιάννης είχε αντιστασιακή και αντιδικτατορική δράση και δεν μπορεί να κριθεί μόνο από μια άτυχη στιγμή". Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΠΗΓΗ:Blog.gr