Γιατροί του Κόσμου: Ανθρωπιστική κρίση, δύσκολος χειμώνας, άνθρωποι ευάλωτοι

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας κρούουν οι γιατροί του Κόσμου.
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση που «τείνει να αποκτήσει πια μόνιμα χαρακτηριστικά» και για τον «πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται».
Ο κ. Κανάκης μιλά και για την «σιωπηρή κρίση», για την κρίση που δεν έχει βγει ακόμα παρά έξω. «Μιλάμε για παράδειγμα για τους άστεγους, ξεχνώντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που μένουν από δω κι από κει, που ζουν ανά πάσα στιγμή με την απειλή της έξωσης ή ζουν με τη βοήθεια των δικών τους».
Και προσθέτει: «Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Το πετρέλαιο στα ύψη, οι άνθρωποι ευάλωτοι με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα».
Ο ίδιος περιγράφει τις εικόνες που συναντά καθημερινά στα πολυϊατρεία της οργάνωσης, και δηλώνει πως εξοργίζεται με την αμηχανία με την οποία το κράτος παρακολουθεί την Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Ο κ. Κανάκης στρέφει τα πυρά του και προς εκείνους που κάνουν διακρίσεις. «Εμείς δεν λέμε "βοήθεια μόνο για Έλληνες", λέμε "βοήθεια μόνο για ανθρώπους"» τονίζει.
Ένα χρόνο πριν οι Έλληνες που στράφηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου για βοήθεια άγγιζαν το 30%. Φέτος, όπως ειπώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου της οργάνωσης, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο.
«Έρχονται πλέον απογοητευμένοι άνθρωποι που πριν από ένα χρόνο δεν αποδέχονταν καν ότι έχουν πρόβλημα. Και βέβαια το πρόβλημα αυτό θα επιτείνεται. Προστέθηκαν πια στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα, άνθρωποι που ήταν στο ταμείο ανεργίας και τώρα πια δεν είναι, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, άνθρωποι που είχαν στην άκρη κάποιες οικονομίες και τελείωσαν» λέει ο κ. Κανάκης.
ΠΗΓΗ:Το Ποντίκι.