Οι αδιόριστοι της 6Κ/2008 ΔΕ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Αξιότιμε κύριε Ραγκούση,
 Επιθυμούμε να θέσουμε υπόψην σας για άλλη μία φορά ότι είμαστε επιτυχόντες στην υπ'αριθμόν 6Κ/2008 ΔΕ προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση 394 θέσεων τεχνικού πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν στο εν λόγω διαγωνισμό ήταν ελάχιστες  κατ'αναλογία της καταγεγραμμένης συχνότητας διεξαγωγής του διαγωνισμού για απαιτήσεις του υπουργείου σε 
αντίστοιχες ειδικότητες.
Ως εκ'τούτου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην στελέχωση των μονάδων και στρατιωτικών εργοστασίων με εξειδικευμένες ειδικότητες αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων το 2010 αλλά και αυτών του τρέχοντος  έτους.

Αξίζει να τονισθεί για πολλαπλή φορά πως η εν λόγω προκήρυξη έχει υποστεί  άδικη μεταχείρηση έναντι των άλλων αφού σημειώθηκε καθυστέρηση δύο ετών από τον ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ενώ διοριστέοι από νεότερες προκηρύξεις είναι πλέον διορισμένοι.

Βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα με νεότερες προκήρύξεις αναμένοντας τον διορισμό μας ενώ όλες σχεδόν οι προκηρύξεις του 2008 έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες διορισμού τους.

Και όπως, είναι η πρώτη προκήρυξη  με σειρά προτεραιότητας κατά χρονική κλίμακα με αποτελέσματα το 2010 που έχει παγώσει η διαδικασία διορισμού αναμένοντας για ακόμη μία φορά άλλη μία διευκρινιστική εγκύκλιο.
Παρόλ' αυτά κατεγράφη ταχύτατη βούληση για μετατάξεις χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το ΥΕΘΑ νωρίτερα άρα, οι ανάγκες του υπουργείου, ήταν ήδη γνωστές και με προτερεότητα από τις μετατάξεις

Οι συμμετέχοντες αυτού του διαγωνισμού πληρούν όλα τα απαραίτητα προσόντα και λόγω εξειδικευμένων γνώσεων αλλά και λόγω του νεαρού της ηλικίας σε σχέση με τους μεταταγόμενους για να καταστούν παραγωγικοί σε τεχνικές θέσεις.
Οι δικές μας εξειδικευμένες θέσεις και αναγκαίες, δεν εκπίπτουν στις εξαιρέσεις όπως έγινε και με τα 8 ατόμα στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας οπού διορίστηκαν καλοκαιριάτικα και μεμονομένα σε σχέση με τις υπόλοιπες θέσεις της προκήρυξης  χωρίς δημοσιέυση αποτελεσμάτων και με λάθος ΦΕΚ διορισμού στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Σε καμία περίπτωση δεν παρακαλέσαμε να <<βολευτούμε>> αλλά με την αξία μας κερδίσαμε αυτές τις θέσεις μέσω ενός αξιοκρατικού θεσμού.

Για όλου τους παραπάνω λόγους ζητούμε τον διορισμό μας στην επόμενη υπουργική απόφαση για τον προγραμματισμό προσλήψεων το 2011.

Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούμε όχι μόνο για την λογική επιχειρηματολογία μας αλλά και γιατί εμπιστευόμαστε την κρίση σας ως βέλτιστη στα συμφέροντα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένοντας απάντηση, για το πότε θα ανακοινωθεί η υπουργική απόφαση εντός του έτους, που θα περιλαμβάνει την τοποτέτηση μας στο ΥΕΘΑ.

Με εκτίμηση
Οι αδιόριστοι της 6Κ/2008 ΔΕ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας