Κ. Καραμανλής: «Ασ' τα αργότερα»


...Το 2004, με τα μεγάλα ελλείμματα που παρουσιάστηκαν,οι ευρωπαίοι εταίροι μας είπαν κοφτά:“Πρέπει να προσφύγετε στο ΔΝΤ, δεν γίνεται διαφορετικά”.
Γ. Αλογοσκούφης
«Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα γιατί έβλεπα την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε. Ο Καραμανλής είχε δεμένα τα χέρια του γιατί είχε την πλειοψηφία ενός μόνο βουλευτή. ‘Ασ’ το για αργότερα’ μου έλεγε. Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές». 

Αυτό αποκαλύπτει σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα» ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας επί κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, κ. Γ. Αλογοσκούφης, καθηγητής Οικονομικών σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αποστασιοποιημένος πλήρως, όπως σημειώνει, από την πολιτική αλλά όχι και από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, αφού ζητήθηκε επανεξέταση του «πόθεν έσχες» του. Η αποστασιοποίηση από την πολιτική όμως δεν σημαίνει ότι δεν ομιλεί, αφού αναφέρει: «Δεν καίγομαι να επανέλθω στην πολιτική. Θα παρεμβαίνω όταν και όπου απαιτείται για να στηρίξω την πατρίδα μου».