΄΄Αγανακτισμένοι΄΄ ημέρα 26: 4ο πανευρωπαϊκό ραντεβού

Νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού, τον τέταρτο συνεχόμενο, δίνουν για το απόγευμα της Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι», καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών».

Οι «Αγανακτισμένοι» της Σπάρτης οργανώνουν πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, η πλειονότητα των «Αγανακτισμένων» λέει ότι αποτελούν ένα ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας και όχι ένα κίνημα ανατροπής του πολιτικού συστήματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η Γαλλίδα σκηνοθέτης και ιδρύτρια του θεάτρου του Ήλιου, Αριάν Μνουσκίν, πλημμύρισε μαζί με το θίασό της την πλατεία Συντάγματος, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο. Μία τεράστια μαριονέτα ντυμένη στα λευκά, με ένα σπαθί στο χέρι, που συμβόλιζε την Δικαιοσύνη, ήταν η πρωταγωνίστρια της αυτοσχέδιας παράστασης. Πληγωμένη και γεμάτη αίματα προσπαθούσε να ξεφύγει από τεράστια μαύρα πουλιά που την καταδίωκαν.