Επόμενο βήμα Eurogroup και PSI - Ανασχηματισμός και μετά εκλογές

Από παλαιότερη σύσκεψη του Eurogroup Από παλαιότερη σύσκεψη του Eurogroup Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, και το κούρεμα του χρέους μέσω της ανταλλαγής ομολόγων στρέφονται πλέον τα βλέμματα Ευρώπης και Ελλάδας μετά και την έγκριση του νέου μνημονίου από την Βουλή. Όσον αφορά το PSI σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων και τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι όροι ανταλλαγής αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι εταίροι επιμένουν στις έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών για την εφαρμογή των μέτρων.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, οι αρχηγοί θα πρέπει να δώσουν τις γραπτές εγγυήσεις μέχρι την Τετάρτη.
Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι διαβολεμένες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει το νέο δάνειο και το PSI είναι εξαιρετικά μακρύς και δύσκολος και τα χρονοδιαγράμματα πιεστικά.
Η ισχυρή πλειοψηφία που κατεγράφη στη Βουλή δείχνει την ισχυρή θέληση της Ελλάδας να υλοποιήσει τις συμφωνίες, πρόσθεσε ο κ. Καψής.
Προανήγγειλε ακόμη ότι θα γίνουν περιορισμένες αντικαταστάσεις στο κυβερνητικό σχήμα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της τον Μάρτιο και ότι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι δεν είναι ρεαλιστικός ένας δομικού χαρακτήρα ανασχηματισμός και πώς θα γίνουν στοχευμένες και περιορισμένες αντικαταστάσεις.
ΠΗΓΗ: ERT.GR