Νέο απεργιακό μέτωπο συγκροτούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήρια, καταλήψεις και νέες 24ωρες απεργίες τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νέου κρατικού προϋπολογισμού είναι τα επόμενα απεργιακά βήματα που σχεδιάζουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κρατώντας «ανοικτό» το μέτωπο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε συνεδριάσεις που συγκαλούν η ΑΔΕΔΥ (αύριο Τρίτη) και η ΓΣΕΕ (μέσα στην εβδομάδα).
Υπό κατάληψη θα βρίσκονται, ωστόσο, και αυτή την εβδομάδα πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ανάμεσά τους το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (αντιδρούν οι εργαζόμενοι στη μεταφορά του από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Εργασίας). «Ο αγώνας ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ συγκαλώντας γι' αυτή την εβδομάδα κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και των προέδρων των Ομοσπονδιών - μελών της, προκειμένου να εκτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και «να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα».
Με νέες απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στο θεσμό της μισθωτής εφεδρείας που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους. Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί για αύριο Τρίτη. Σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σε κάθε μέσο θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.
Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
ΔιαρκείαςΕν τω μεταξύ, απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ, αποφάσισαν και οι μεταφορείς.
Εν τω μεταξύ, απέτυχε να περάσει η πρόταση για τριήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ). Οι καθηγητές αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Οκτωβρίου και συνέχεια από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.