Παπανδρέου: Το «κούρεμα» δεν επηρεάζει ρευστότητα και συντάξεις

thumb
Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό για τις αποφάσεις των Βρυξελλών απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος υποστήριξε πως το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν θα επηρεάσει την ρευστότητα και τις συντάξεις.

«Η χθεσινή απόφαση μας δίνει την ευκαιρία να χαράξουμε και να αποφασίσουμε το δικό μας δρόμο. Αυτή η απόφαση δεν δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα και τις συντάξεις. Μας δίνει το κουράγιο να προχωρήσουμε μπροστά με καλύτερες προϋποθέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Να μην περιμένουμε μάγους να έρθουν να κάνουν τη δική μας δουλειά. Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας εμείς καθορίζουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Για όσους ανησυχούν το να έχουμε συμβουλές στήριξης ειδικών στη χώρα μας μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει».

Παράλληλα ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δημιούργησε ένα κράτος αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων σημειώνοντας ότι «από εμάς την εκάστοτε εξουσία ξεκίνησε το πρόβλημα».
«Θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων. Ο καθένας να κάνει τη δική του επανάσταση για μία διαφορετική και πιο δίκαιη Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «τώρα έχουμε δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές αποφάσεις. Τώρα έχουμε δουλειά και ευθύνη για να στραφούμε κυρίως στη δημιουργική Ελλάδα».

Το Ποντίκι