Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 07 Μαρ 12


Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αθήνα

Στις 7 και 8 Μαρτίου το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αρεταίειο θα προσφέρει δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε γυναίκες που δεν είναι ασφαλισμένες, τις ώρες 09:00-13:00.

Στις 8 Μαρτίου δωρεάν ιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Ερρίκος Ντυνάν, για κάθε γυναίκα που θα εξετασθεί κατά τις ώρες 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθει από τις 10.00 έως τις 14.00 ενημερωτικη ημερίδα με θέμα "Γυναίκα και υγεία", που θα περιλαμβάνει και συζήτηση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Πληροφορίες
Αρεταίειο νοσοκομείο, Βασ.Σοφίας 76, τηλ: 2107217835, 2107286353
Ερρίκος Ντυνάν, Μεσογείων 107, τηλ: 2106972000
Συναυλία του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το έργο "Gloria" του Αντόνιο Βιβάλντι για δύο σοπράνο, μία μέτζο σοπράνο, μεικτή χορωδία και ορχήστρα και η Συμφωνία αρ. 2 του Μπετόβεν.

Σολίστ: Μαρία Ίμπρη (σοπράνο), Κατερίνα Νουνοπούλου (σοπράνο), Σοφία Καρβουνά (σοπράνο), Ελένη Μπαρκαγιάννη (μέτζο σοπράνο), Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο)
Διεύθυνση χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Ώρα έναρξης: 20.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Έκθεση φωτογραφίας "Αmarilis 20:1" στην Τεχνόπολη

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1» φιλοξενείται στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Σε αυτή παρουσιάζεται υλικό-μαρτυρίες από 20 γυναίκες και έναν άνδρα, που συμμετέχουν στην εικαστική ομάδα Template Life. Η έκθεση αποτελεί ένα φόρο τιμής στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους γράφουν καθημερινά ιστορία. Είσοδος ελεύθερη.

"Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.2103607867  
Έκθεση φωτογραφίας "Γυναίκες εν κινήσει" στο Μετρό Σύνταγμα

Στον σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, μέχρι τις 15 Μαρτίου, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Γυναίκες εν κινήσει". Το θέμα είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι γυναίκες που κυκλοφορούν με ποδήλατο, μηχανή, αυτοκίνητο, που εργάζονται ως οδηγοί τρένων, μετρό, λεωφορείων, φορτηγών, ταξί κ.λπ., καθώς και οι γυναίκες με παιδιά σε καρότσια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στη πόλη.

Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων στο Ινστιτούτο Θερβάντες
"6 γυναίκες, 6 φωνές" τιτλοφορείται η συλλογή διηγημάτων που παρουσιάζουν στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ (EUNIC) Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν η Βανέσσα Γκέμπι, η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρτα Πεσαροδόνα και η Ανέττε Μάτσον. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου και θα προλογίσει η Μαρία Στρατηγάκη, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 
Βραβείο Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
Την Ευαγγελία Ξενοπούλου, πρόεδρο του Σωματείου "Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου" για την κοινωνική προσφορά της, βραβεύει φέτος ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.
Ξενοδοχείο Τιτάνια, οδός Πανεπιστημίου 52α –Αθήνα
Ώρα έναρξης: 6.30 μ.μ.
ΠΗΓΗ:MONOPOLI.GR