Aνακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. για την ημέρα της γυναίκας

Η Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ευκαιρία την 8η Μάρτη 2012, ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα με τους άνδρες καθώς και για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη σε ανακοίνωσή απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν την ανατροπή δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες παλαιότερων γενεών και τώρα προσπαθούν να τους πάρουν πίσω.
Στο κείμενο γίνεται λόγος και για τη μετά μνημόνιο εποχή επισημαίνοντας ότι «Τα τελευταία, όμως, χρόνια και ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου η γυναίκα ήταν από τα πρώτα θύματα της άγριας καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε και της αντιλαϊκής πολιτικής που με ευθύνη των Κυβερνήσεων σε συνεργασία με την Τρόικα εφαρμόζονται σε αυτό τον τόπο. Οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, μισθοί εκμηδενίζονται, συντάξεις καθίστανται προνοιακά επιδόματα, Συλλογικές Συμβάσεις καταργούνται, κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται.»

Καλούμε όλες τις γυναίκες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να συμμετέχουν στους συλλογικούς αγώνες για αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη.Τα συνδικάτα ενισχύουν, προωθούν και προστατεύουν τη γυναικεία συμμετοχή, ενισχύοντας την παρουσία γυναικών στις διοικήσεις τους».