Μεγάλο "κούρεμα" θέσεων και διευθύνσεων στα υπουργεία

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών υπουργείων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με το οποίο επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός και η μείωση των οργανικών μονάδων, των διευθύνσεων υπουργείων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. 
Το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή, ανταποκρίνεται στην άμεση και επιτακτική ανάγκη υλοποίησης των υποχρεώσεων του άρθρου 35 του ν. 4024/2011, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, έχοντας ως δεδομένο τις χρόνιες παθογένειες και δυσλειτουργίες τους, αλλά και τις εν γένει αρνητικές δημοσιονομικές εξελίξεις.
Από τη διαδικασία περιορισμού της διοικητικής δομής δεν μετέχουν, λόγω ιδιαιτεροτήτων που τα διακρίνει, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, για τα οποία, ωστόσο, το θέμα της αναδιοργάνωσής τους θα εξεταστεί σε επόμενη φάση.
Επισημαίνεται, δε, ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στελέχη της Διοίκησης που κατείχαν θέσεις ευθύνης ως προϊστάμενοι οργανικών μονάδων που καταργούνται, προβλέπεται ένας αξιοκρατικός τρόπος επανατοποθέτησής τους ως προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες που διατηρήθηκαν.
Έθνος online